Santrauka:
Išanalizavus kavinės valgiaraštį pastebėta, kad labai mažai pateikiamą japoniškų patiekalų, todėl jį reikia peržiūrėti ir papildyti.
Baigiamojo darbo tikslas – parengti jonavoje esančioje kavinėje naujų patiekalų technologinę programą.
Technologinėje dalyje pateikiamas japoniškų patiekalų valgiaraštis, po 4 technologijos, savikainos ir maistinės vertės korteles bei technologijos schemas su SVT ir technologinio proceso aprašymu.
Atliekamo technologinio tyrimo metu jusliniu būdu nustatyta šaldytas ar šviežias tunas yra skaniausias gaminant sušį
Pateikiami ekonominiai skaičiavimai, kuriuose apskaičiuotos viso darbo išlaidos, jos sudaro 234.97 eurus.
Išvadose apibendrinamas visas darbas, kas jame buvo atlikta. Pateikta rekomendacija apie atlikto juslinio tyrimo rezultatus, kad suši su šviežiu tunu yra skaniausias.
Description:
Milda Mažuolienė. Supplementation of the Menu with Japanese Traditional Dishes in the Cafe in Jonava / Lecturer Gitana Gruodė, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018 After analyzing the cafe's menu, it was noted that very little Japanese dishes are needed, so it needs to be reviewed and supplemented. The aim of the final thesis is to prepare a technological program for new dishes in a cafe in ion. The technological part contains a menu of Japanese dishes, after 4 technologies, cost and nutritional value cards and a technological scheme with SVT and a description of the technological process. Frozen or fresh tuna detected by sensory analysis during the technological study is the most delicate in the production of sushi Provides economic calculations, which comprise the total labor costs, amounting to 234.97 euros. The conclusions summarize all the work done in it. A recommendation has been made on the results of a sensory study that is most delicious in sushi with fresh tuna. Thesis scope. The work consists of 47 pages, 12 tables, 7 pictures, 15 sources of information, 2 annexes.