Santrauka:
Išanalizavus Norvegijos restorano “Tony’s Matglede” valgiaraštį išryškėjo problema, kad esant skirtingoms restorano lankytojų grupėms, turinčioms savas valgymo tradicijas, reikia peržiūrėti ir papildyti norvegiškų patiekalų valgiaraštį musulmonų patiekalais. Baigiamojo darbo tikslas – papildyti Norvegijos restorano “Tony’s Matglede” valgiaraštį musulmonų patiekalais. Problemai spręsti bei darbo tikslui įgyvendinti numatyti šie metodai: informacijos šaltinių analizė, technologinės dokumentacijos sudarymas bei skaičiavimas, patiekalo kaloringumo sumažinimo tyrimas. Teorinėje darbo dalyje apibendrintos viešojo maitinimo įmonės, atskeidžiant restoranų ypatumus, apžvegtos Norvegijos restoranų valgiaraščių tradicijos bei musulmonų virtuvės kultūra. Atsižvelgiant į Norvegijos restorano musulmonų svečių poreikį, buvo parengtas vienos dienos 20-ties patiekalų rūšių, 100 porcijų valgiaraštis, kuris atitinka musulmonų valgymo tradicijas ir kultūrą. Sudarytos 4 patiekalų technologijos, 4 maistinės ir energinės vertės kortelės, nubraižyta technologijos schema su SVT bei technologinių procesų schema. Atliktas technologinis tyrimas, kurio metu buvo siekiama sumažinti musulmonų patiekalo „Įdarytos cukinijos“ kaloringumą. Remiantis atliktu tyrimu, buvo pasiektas energinės vertės sumažėjimas nuo 237,99 kcal iki 225,35 kcal, tai yra 12,64 kcal (5,31 %) bei savikainos sumažėjimas 27,01 %. Apskaičiuotos baigiamojo darbo išlaidos, kurių bendra suma yra 363,66 Eur. BD teikiamos rekomendacijos: nuolat atnaujinti ir papildyti valgiaraštį, atsižvelgiant į musulmonų svečių poreikius.
Description:
Sandra Rakauskaitė. Supplementation of the Menu with Muslim Dishes in the Norvegian Restaurant “Tony‘s Matglede”. Professional Bachelor Thesis / Supervisor associated lecturer Nijolė Janina Vasiliauskienė, Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Public Catering. – Kaunas, 2018. After menu analysis of Norway’s restaurant “Tony’s Matglede” was developed one problem, when being different groups of clients, which have their own meal traditions must be revised and addict Norwegian meals menu with Muslims meals. The aim – addict Norway’s restaurant “Tony’s Matglede” meals menu with Muslims meals. The objectives include the analysis of information sources, making technological documentation and calculating, investigate decreasing calories count in meal. The structure. In theory art of work made summation of Norway’s pubic nutrition enterprises, discovering restaurants peculiarities, traditions of Norway’s menus and culture of Muslims kitchen. There was formulated one days menu consists of 20 sorts of meals and 100 portions, which is corresponds Muslims nutrition traditions and culture. There was made 4 meals technologies, 4 nutrition facts and energy value cards, drew technological scheme with SVT and scheme of technological processes. There was made technological investigate. The results. During investigate was trying for decreasing calories count in meal “Stuffed courgette”. According mentioned investigate was reached energy value decreasing from 237,99 kcal to 225,35 kcal, that‘s equal is 12,64 kcal (5.31%), cost reduction 27,01 %. There was calculated final work charge, common sum equal is 363,66 € . FW recommendations: Highly recommended steadily renew and addict menu corresponding for Muslims guests requirements. The Thesis consists of 48 pages and includes 5 tables, 2 figures, 23 references, 16 appendixes.