Santrauka:
Apsilankius “Vegfest” mugėje Vilniuje, supratau, jog veganizmas tampa vis populiaresnis ir vis daugiau žmonių renkasi atsisakyti gyvūlinės kilmės produktų. Išanalizavus tokio pobūdžio rinką Kaune, nusprendžiau įsteigti veganiško maisto restoraną, Kauno centre.
Baigiamojo darbo tikslas - sudaryti veganiško restorano valgiaraštį ir technologinę dalį. Nubraižyti gamybos bei lankytojų salės patalpų planą. Apskaičiuoti ekonominių ir finansinių rodiklių suvestinę bei išlaidas. Šiam tikslui įvykdyti bus analizuojami ekonominiai rodikliai, šaltiniai ir konkurencinės įmonės.
Atlikta tiriamoji dalis, kurioje analizavau tradicinio sviesto bei ghi sviesto savybes, bei atlikau bandymą, naudojant abu sviestus kelis kartus. Rezultatai aprašyti lentelėje. Teorinėje dalyje aprašomas restorano verslo planas, veganizmo idėjos, konkurentų analizė bei tiekiamų paslaugų poreikis.
Technologinėje dalyje apskaičiuotas planinis valgiaraštis bei realizuojamųjų patiekalų skaičius. Sudarytos 20 technologinių kortelių, kiekvienam patiekalui, kurių sudėtyje nėra gyvūlinės kilmės produktų. Sukurtos maistinės vertės ir savikainos kortelės. Nubraižyta gamybos schema. Aprašomi visi technologiniai procesai bei galimi rizikos veiksniai. Taip pat nurodyti tiekėjai, bei žaliavų ir įrenginių priežiūros ypatūmai.
Ekonominėje dalyje apskaičiuotos restorano veiklos sąnaudos, išlaidos, gaunamos pajamos ir kiti ekonominiai rodikliai.
Description:
Jomantė Malinauskaitė. Organization of Production Activities in a Vegan Restaurant in Kaunas . Final work. Work supervisor lec. Gitana Gruode, Kaunas College, Faculty of Techology, Public nourishment Cathedral.
After visiting ,,Vegfest“ fair in Vilnius, I have realized, that veganism is becoming more and more popular and more people chooses to give up all of the animal products. After thourough analisation, I have decided to find my own Vegan restourant in the centre of Kaunas city. The aim of the final work: menu and technological part creation of this vegan restourant. Draw the production chamber and the clients hall plans. Compute the summary of the economical and financial indicators., as well as expenses. In order to reach this goal, there will be analization of the economical information, sources and rival companies. Research part, where I have analized traditional butter and ghi butter properties. For this test I have used both types of the butter a couple of times. Results are presented in table (2.8). In the theoric part, I have described the the business plan of this restaurant, ideas of veganism, opposition analysis as well as the demand for these services. In the technological part there is a calculation of the planned menu and the number of the products which were put into service. 20 technological cards were constructed, for each meal, in which there were no animal substances. The cards of nutritional facts and prime cost were created. The schemes of the production layer were created as well. Every proccess step is described, as well as risk factors. The suppliers, raw materials, equipment maintenance are presented as well. In the economical part the expenses, earnings and other economical factors are calculated. The size of the work: 53 pages, 15 tables, 4 pictures, 15 sources, 4 accessories.