Santrauka:
Baigiamojo darbo tikslas yra parengti „Užgavėnių“ šventės technologinę programą. Kad tai būtų įgyvendinta, buvo atlikta informacinių šaltinių apžvalga. Vėliau buvo atliktas tyrimas kurio metu aiškintasi ar studentai domisi savo tautos tradicijomis, ar yra svarbi ši organizuojama šventė ir kokio šios šventės valgiaraščio jie pageidautų.
Technologinėje dalyje iš daugelio šios šventės tradicinių patiekalų buvo parinkti keli tradiciniai patiekalai ir iš jų sudarytas šventės valgiaraštis. Taip pat atliktas aliejų tyrimas, kurio tikslas buvo išsiaiškinti kokiame aliejuje patiekalus rekomenduojama kepti, kad tai nepakenktų patiekalo juslinėms savybėms. Vėliau pateiktos technologijos, savikainos korteles, paskaičiuotos patiekalų energinė vertės, sudarytos patiekalų technologines schemos. Patiekalai bus ruošiami pagal saugos ir kokybės reikalavimus.
Apskaičiuotos tiriamojo darbo ir šventės išlaidos, kurių bendra suma yra 1417,83 Eur. Aprašytas projekto valdymas ir pateikta valdymo schema.
Rekomenduojama nuolat vykdyti anketines apklausas studentams, dėl šventės kokybės ir nuolat atnaujinti šventės technologinę programą.
Description:
Agnė Krujelskytė. Development of a Technological Programme for the Shrove Tuesday Festivity in Kauno kolegija/University of Applied Sciences. Professional Bachelor Thesis / Scientific advisor Lecturer Juozas Gudauskas, Kauno kolegija University of Applied Sciences, Faculty of technologies, Catering department – Kaunas, 2018. The aim of this thesis is to develope a technological program for the Shrove Tuesday. In order for that to happen firstly I had to review the information sources. After that has been done I made a survey to find out if students knew anything about their nation traditions whether it is important for them and what they would like to see in the menu of such feast. In the technological part from many dishes I have chosen a few that are related to this feast, made a menu and also researched in which oils it is recommended to cook each of them so it wouldn‘t impair the taste of food. I also submitted technological and prime cost cards, calculated the energy value of such dishes as well as made the technological schemes. The dishes will be cooked according to all safety and quality requirements. Calculated expenses of such study and feast are 1417,83 Euros. Described the project management and submited the management scheme. Presented my conclusions. It is reccomended to constantly make new surveys for students in order to keep up with the quality of such feast and keep the techonogical part fresh. Work volume. Work is made up of 44 pages, 14 tables, 8 pictures, 12 information sources and 6 attachments.