Santrauka:
Išanalizavus restorano esamą valgiaraštį, išryškėja problema, kad esamas valgiaraštis nepritraukia didelės lankytojų paklausos, todėl siekiant atsinaujinti naujam sezonui įdiegiamas naujas valgiaraštis.
Baigiamojo darbo tikslas - parengti naują technologinę programą restoranui „TakeWay. Problemai spręsti ir iškeltam tikslui įgyvendinti numatyti šie metodai: informacijos šaltinių analizė, esamos padėties analizė, valgiaraščio sudarymas ir jo skaičiavimai, juslinės analizės vertinimas.
Teorinėje dalyje aptariama pavasario sezono virtuvės ypatumai, sezoninių produktų nauda žmogaus sveikatai ir sveikos mitybos aktualumas, ir kokiais aspektais remiamasi kuriant valgiaraštį. Esamos padėties analizės rezultatais nustatyta, kokio populiarumo yra restoranas įsikūręs PC „Akropolis“ tarp konkurentų.
Atsižvelgiant į nenutrūkstamą restorano tobulėjimą, bei nuolatinių klientų pasiūlymus, diegiamas naujas trims mėnesiams pavasario sezonui būdingas meniu, pasižymintis šviežiais produktais, dideliu maistingumo kiekiu, kas palanku sportuojantiems ir sveikos gyvensenos principų besilaikantiems klientams. Sudarytos patiekalų technologijos, savikainos, maistinės ir energinės vertės kortelės, nubraižytos technologijos schemos. Maistas bus gaminamas ir tiekiamas laikantis GHP taisyklių, užtikrinant saugų ir higienišką patiekalų gamybos procesą. Atliekant ekonominius skaičiavimus, apskaičiuotos baigiamojo darbo išlaidos, kurios sudaro 462,39Eur.
Rekomenduojama atlikti lankytojų apklausą, siekiant sužinoti patiekalų paklausą, išbandyti naujas gamyboje naudojamas inovacijas.
Description:
Gabrielė Adomaitytė. Introducing the Spring Menu in the Restaurant „TakeWay“. Graduation paper / Academic Supervisor lecturer Vaida Stubraitė, Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Public Catering. – Kaunas, 2018. The analysis of the menu of the restaurant revealed that the current menu does not meet the visitors' high demand, therefore, a new menu shouldbe introduced in order to renew the new season supply. The aim of the Thesis is to develop a new technological programme, for the Restaurant "TakeWay". The following methods were used to solve the problems and achieve the aim: analysis of theoretical sources, analysis of the current situation, preparation of the menu and its calculations, assessment of organoleptic properties. The theoretical part discusses the features of spring season cuisine; the benefits of seasonal products for human health; the relevance of healthy eating, and the aspects of creating a menu. The results of the analysis of the current situation reveal the popularity of the restaurant located in the PC "Akropolis" among competitors. Taking into account the continuous improvement of the restaurant as well as regular customer offers, a new three-month spring season-specific menu featuring fresh produce, high nutritional value for those who are fit for sporting and healthy lifestyles is being introduced. The technology, cost, nutritional and energy value cards of the dishes are developed, andtechnology charts are drawn up. The food will be produced and supplied in accordance with the GHP rules, ensuring a safe and hygienic process of the preparation of dishes. Economic calculations reveal that cost is 844,95 Eur. It is recommended to conduct a survey of visitors in order to find out the demand for dishes and test the new innovations used in production. Scope of the work – the work consists of 47 pages and includes 11 tables, 11 figures, 20 references, 8 appendixes.