Santrauka:
Marijampolės miesto centre numatoma įsteigti blyninę. Mieste tokio pobūdžio maitinimo įstaigos nėra. Vietos pasirinkimą lemia tai, kad ši vieta pritraukia daugiausia gyventojų ir miesto svečių. Šioje miesto dalyje yra centrinė aikštė, pėsčiųjų alėja, puikus Pašešupio parkas, taip pat Marijampolės kultūros centras, kuriame vyksta daug ir įvairių renginių. Miesto dirbantieji blyninėje galės greitai, kokybiškai ir pigiai pavalgyti dienos pietus. Problemai spręsti bei darbo tikslui įgyvendinti bus naudojami šie metodai: mokslinės informacijos šaltiniai, anketinė apklausa, technologiniai ir ekonominiai skaičiavimai, blynų iš skirtinų miltų kontroliniai kepimai ir juslinė analizė.
Teorinėje dalyje aptarta, kaip organizuoti maitinimo įmonės darbą, apžvelgtos pagrindinės žaliavos reikalingos blynų gamybai ir aprašyta jų nauda žmogaus organizmui. Atlikta anketinė apklausa, kuri parodė, kad marijampoliečiai norėtų blyninės savo mieste. Atliktas eksperimentinis tyrimas, kuriuo išsiaiškinta, kad kvietiniai, grikių, ryžių miltai gali būti naudojami blynų gamyboje ir, kad tinkamiausi yra kvietiniai miltai. Parengta technologinė dalis, kurioje pateiktas blyninės valgiaraštis, patiekalų technologijos, savikainos bei maistinės vertės kortelės.
Darbo ekonominėje dalyje apskaičiuoti ekonominiai – finansiniai rodikliai: gamybos padalinio ilgalaikis turtas 43734,3 €, įvertinta galima pardavimų apimtis per metus 246667 €, numatytas darbuotojų skaičius, apskaičiuotas darbo našumas per metus 20385,62 € .
Organizuojant blyninės veiklą turi būti atsižvelgta į klientų lūkesčius, poreikius ir norus. Būtina tobulinti valgiaraštį, įtraukti naujų patiekalų ir gėrimų, atsižvelgti į esamas tendencijas maisto sferoje ir pritaikyti patiekalų gamyboje. Taip pat nuolat tobulinti ir užtikrinti klientų aptarnavimo kultūrą, skirti pakankamai dėmesio blyninės reklamai.
Description:
Greta Levanaite.Organization of Production Activities in a Pancake Cafe in Marijampole. Graduation Paper/Academic Supervisor Lecturer Inga Motiejūnienė, Kauno kolegija/ University of Applied Science, Faculty of Technologies, Catering Department. - Kaunas, 2018. It is planned to set up a pancake cafe in the center of Marijampolė. There is no other catering service like this in this city. Location of the cafe is choiced determined by local people and guests, who come to the city. In this part of city there is central square, footpath avenu, great park „Pašešupys“, also culture center of Marijampolė, which organizes many different and interesting events for locals and visitors. Pancake cafe is expected to be atracctive for all. People who work in the city will be able to have fast, hight quality and cheap lunch or breakfast. To solve the problem and implement the aim of the work is used these methods: analisis of scientific literature, questionnaire, control baking and sensory analysis. In the economic part of the work it is counted fixed assets of the production unit and deprecation amount, estimated volume of production, enterprise coasts, estimated profit, economic-financial indicators. Research showed what kind of flour can be used for making pancakes and which are more suitable. In a economic part of the work it is counted economic - financial indicators: long-term assets of production – 43734,3 €, sales volume is estimated as 246667 € per year, also, number of employees, estimated labor productivity is 20385,62 € per year. The new cafe should take into account the expectations and wishes of the customers, improve menu. It is necessary to take note of current trends in catering sphere and use them in making pay attention to the advertisement. The scope of the Graduation Paper consists of 48 pages, 12 tables, 13 pictures, 16 information sources, 7 appendixes.