Santrauka:
Baigiamasis darbas. Braškių vyno gamyba. Diana Schneiderat. / Vadovė dr. Aušra Šimonelienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021.
Darbo tikslas – sukurti braškių vyno gamybos receptūras, parinkti technologinius parametrus ir suprojektuoti gamybos įmonę.
Darbo objektas. Vyninė, gaminanti vyną iš braškių.
Darbo struktūra. Darbas sudarytas iš teorinės dalies, technologinės dalies ir finansinio–ekonominio projekto vertinimo.
Darbo rezultatai. Suprojektuotas rožinio braškių vyno gamybos cechas, kuriame bus gaminami dviejų rūšių vynai: sausas 12,5 % alkoholio tūrio rožnis braškių vynas ir pusiau sausas 11 % alkoholio tūrio rožinis braškių vynas. Abiejų rūšių vyno per metus bus gaminama po 5100 l. Atskaičiavus 2 % gamybos nuostolių, per metus cechas realizuos 10000 l sauso ir pusiau sauso rožinio braškių vyno. Pagal numatomus gamybos pajėgumus ir technologinį procesą, paruoštas vyninės patalpų planas su įrenginių išdėstymu, personalo ir gamybos žaliavų srautais.
Paruošta rožinio braškių vyno srauto diagrama ir sudaryta RVASVT programa, kuri leis užtikrinti saugią gamybą. Nustatytas svarbus valdymo taškas, vyno išpilstyme.
Pagal apskaičiuotus įmonės finansinius rodiklius nustatyta, kad investicijos į tokią įmonę atsipirktų per devynerius veiklos metus.
Darbo apimtis: 41 puslapiai, 14 lentelės, 1 paveikslėlis, 18 literatūros šaltinių ir 1 priedas.
Description:
Bachelor thesis in Production of strawberry wine. Diana Schneiderat. / Scientific advisor: Ph. D. Aušra Šimonelienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021.
The purpose of the paper: to design a strawberry wine plant, select technological parameters and design a manufacturing plant.
The object of the paper: winery producing wine from strawberries.
The structure of paper: The paper consists of theoretical part, technological part and financial – economical project evaluation.
The results of the paper: winery has been designed to produce two types of wines: dry 12,5 percent strawberry wine and semi-dry 11 percent strawberry wine. Both types of wine will be produced at 5,100 liters per year. After deducting 2 percent production losses, winery will sell 10,000 liters of dry and semi-dry strawberry wine per year. According to the planned production capacity and technological process, has been prepared a plan of winery promises with the layout of the equipment, staff and production raw material flows.
A strawberry wine flow diagram has been designed, a HACCP program has been developed to ensure safe production.
According to the calculated financial indicators of the company, it was determined that the investment in such a company would pay off within nine years of operation.
The volume of the paper: 41 pages, 14 tables, 1 illustration, 18 literature sources and 1 appendixes