Santrauka:
Išanalizavus Druskininkų miesto viešojo maitinimo įmonių problemas, buvo išsiaiškinta, kad Druskininkuose yra didelis trūkumas kavinių. Nuspręsta atlikti anketinę apklausą ir sužinoti žmonių, kurie lankosi šiame kurorte, nuomones apie kavinių poreikį.
Baigiamojo darbo tikslas – parengti kavinės Druskininkuose gamybinės veiklos technologinę dalį. Šiam baigiamojo darbo įgyvendinimui numatomi šie metodai: informacijos šaltinių analizė, anketinė apklausa, valgiaraščio sudarymas, ekonominiai skaičiavimai, brėžinio parengimas.
Teorinėje - tiriamojoje darbo dalyje apžvelgti informacijos šaltiniai, atlikta anketinės apklausos analizė, kurios metu buvo siekiama išsiaiškinti kurorto lankytojų nuomonę apie naujos kavinės projektavimo būtinumą Druskininkuose. Anketos duomenimis net 58 proc. apklaustųjų mano, kad kavinių Druskininkuose labai trūksta.
Atsižvelgiant į apklausos rezultatus, buvo numatyta projektuoti kavinę. Kavinė projektuojama remiantis informacijos šaltiniais. Technologinėje – tiriamojoje dalyje parengtas valgiaraštis, kuriame yra 24 patiekalai. Sudarytos 24 technologinės kortelės, 4 savikainos kortelės, 4 energinės kortelės, bei 2 technologinės schemos su procesais ir SVT (svarbiais valdymo taškais). Kavinė gamybą vykdys pagal visus reikalavimus, bus vadovaujamasi geros higienos praktikos taisyklėmis, kurių dėka užtikrinamas saugus maisto ruošimas.
Ekonominėje darbo dalyje atliekami ilgalaikio turto vertės apskaičiavimai, gamybos apimties, prekių apyvartos, bei tiesioginių ir netiesioginių išlaidų skaičiavimai. Suskaičiuota žaliavų suvestinė, kurioje paskaičiuotas žaliavų kiekis dienai ir metams. Grynasis metų pelnas 351930,48 Eur. Lėšų poreikis 231273,56 Eur.
Description:
Sandra Girdauskaitė. Organization of the Production Activities in a Cafe in Druskininkai. Professional Bachelor Thesis / Scientific advisor lecturer Vilija Karbauskiene, Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of technologies, Department of Public Catering. - Kaunas. 2018 Having analyzed the problems of the public catering companies in Druskininkai, it was discovered that there is a significant shortage of cafes in Druskininkai. It was decided to conduct a survey and to find out the people‘s who visit this resort opinion about the demand for cafes The aim of the thesis is to develop the technological part of the production activities for a cafe in Druskininkai. The following methods have been foreseen for the implementation of the aim of the thesis: the analysis of information sources, questionnaire survey, composing a menu, economic calculations, preparing a sketch. In the theoretical part of the thesis, the sources of information were reviewed, a survey analysis was carried out to find out the opinion of the visitors of the resort about the necessity of a new cafe in Druskininkai. According to the survey data, 58per cent of the respondents think that there is a huge lack of cafes in Druskininkai. Depending on the results of the survey, it was planned to design a new cafe. The cafe will be build using multiple information sources. In the technological- research part the menu of 24 dishes has been composed. 24 technological cards, 4 prime cost cards, 4 energy value cards, 2 technological schemes with processes and ICP (important control points) have been made. The production processes of the cafe will be carried out following all the requirements the rules of good hygiene practice that guarantee safe cooking. In the economic part of the thesis calculations of all asset value, calculations of production volume, turnover of goods, direct and indirect costs have been carried out. The total amout of raw material has been calculated, which shows the amount of raw materials for a day and a year. The net profit of the year is 351930,48 Eur. The need of funds is 231273,56 Eur The volume of the thesis is 46 pages. It includes 10 tables, 6 figures, 17 references, 6 appendixes.