Santrauka:
Išanalizavus išvežamuosius pobūvius išryškėjo problema – jog nėra išskirti svarbiausi aspektai būdingi būtent išvežamajam pobūviui.
Baigiamojo darbo tikslas - atlikus išvežamojo pobūvio teorinių aspektų analizę, nustatyti ir identifikuoti svarbiausius išvežamojo pobūvio aspektus. Darbo tikslui pasiekti buvo naudojami šie metodai: atlikta sisteminės literatūros analizė ir jos apibendrinimas, taip pat buvo atlikta lyginamoji antrinių duomenų analizė. Tyrimo metu buvo naudojamas tyrimo metodas –atlikti tyrimai siekiant išsiaiškinti geriausius sprendimus patiekalų laikymo ir gaminimo išvežamajam vestuvių pobūviui laive.
Teorinėje darbo dalyje išskirti pagrindiniai išvežamojo pobūvio aspektai. Atsižvelgiant į darbe išskirtus pagrindinius faktorius, darbe organizuojamas 40 žmonių išvežamasis pobūvis, pateikiami 11 patiekalų variantų, kurie tradiciškai mėsos arba žuvies patiekalai, tačiau inovatoriškai pritaikyti padažai ir kiti ingredientai suteikiantys maistui išskirtinumo.
Technologinėje dalyje sudariau dvylikos patiekalų valgiaraštį 40 žmonių išvežamajam vestuvių pobūviui pramoginiame laive, sudarytos technologijos kortelės 12 patiekalų, bei žaliavų suvestinė. Atlikti tyrimai norint sužinoti, kuri gretinėlė yra geresnė veikiant aplinkos veiksniams, bei atlikta juslinė analizė.
Ekonominėje dalyje apskaičiuota žaliavų kaina, renginio išlaidos ir gautas pelnas organizuojant išvežamajį vestuvių pobūvį pramoginiame laive. Renginio pelnas
Šiuo atveju kai šventės dalyvių skaičius nemažas, rekomenduojama gaminti tradiciškai, bet maistą patiekti įmantriuose, tematiką atspindinčiuose induose. Pasitelkti fantaziją puošiant patiekalus, tačiau nepamiršti vadovautis taisykle „ mažiau yra daugiau“ t.y. puošybą pasitelkti saikingai nepaverčiant šventės neskoningu ir perkrautu įvaizdžiu.
Description:
Akvilė Griciūnaitė. Outbound Wedding Party on a Recreational Boat. Professional Bachelor thesis / Scientific advisor Associated Professor lecturer Gitana Gruodė, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018. The analysis of Outbound Parties revealed the issue: the key aspects of outbound catering are not defined. The aim of this thesis is to identify and establish the key outbound party planing points according to accesible literature. The following methods were used to achieve the aim: systemic analysis and synopsis of scientific references, as well as the analysis of derived comparative data. Practical study has been performed during the investigation to identify the optimal food preparation and storage conditions for outbound parties (OP). Primary conditions including the subtleties of food processing and kitchen equipment were selected in the OP theoretical analysis. According to the established primary conditions, a 40 person OP was set up with 11 dish choices. These were traditional meat and fish dishes with a drawn emphysis of using contemporary condiments and dressing options to achieve a unique dish. In an event, with a high number of clientel, it is recommended to serve traditionally prepared dishes, with the attention drawn more on presentation. Using more innovative and the events theme representing china. Additionally, artistic look on serving dishes was found to be recomended. Ensuring that the celebration is executed with taste and holding out on over-the-top decorating. Always coming back to the rule of „ less is more“. The volume of the thesis is 44 pages. It includes 17 tables (diagrams), 3 figures, 32 references and 11 appendixes.