Santrauka:
Baigiamojo darbo tema – kalėdinės šokolado produktų pakuotės kūrimas. Darbo tikslas – kuriant pakuotės konstrukciją ir dizainą, pritaikyti įgytas praktines ir teorines žinias. Profesinio bakalauro baigiamąjį darbą sudaro analitinė ir projektinė dalys.
Analitinėje dalyje yra aprašoma produktų istorija, detaliai aprašomos galimos pakuočių rūšys, taip pat pateikiama informacija apie bendruosius pakuočių ženklinimo reikalavimus ir privalomą informaciją ant jų. Darbe yra pateikiama informacija apie išmaniuosius lipdukus ir produkciją, kuri bus pakuotės viduje.
Projektinėje dalyje yra aprašomas visas ruošiamos pakuotės gamybos procesas. Pateikiama informacija, kokie buvo pasirinkti grafiniai ir spalviniai sprendimai, apsvarstyti spaudos proceso ypatumai, pasirinkta kokią technologiją naudojant bus gaminama pakuotė ir atliekami kiti su gamyba susiję darbai. Projektinėje dalyje yra apibūdinama visa naudota programinė ir kita įranga.
Ruošiant baigiamąjį darbą buvo sukurta šokolado produktų pakuotė su personalizavimo galimybėmis ir išmaniųjų sprendimų pritaikymu.
Description:
Final assessment theme – Christmas chocolate produce packaging manufacturing. Work objective - during the making of the packaging and it's design apply the acquired skills both practical and theoretical. The final Bachelor’s project is made up of two parts, analytics and design.
In the analytics part contains the history of the products, it has detailed descriptions of possible variety of packagings. The analytics part also informs of the general labelling requirements for packaging and the important information in regards to them. The information regarding the smart labels and their production which will be contained inside is taught at the work place.
The design part describes the entire production process of the package under preparation. Information is provided on what graphic and colour solutions have been chosen, the peculiarities of the printing process have been considered, the technology chosen for the production of packaging and other production-related works have been performed. The design part describes all the software and other equipment used.
In preparation for the final work, a package of chocolate products was created with personalised options and application of smart solutions.