Santrauka:
Teorinėjė darbo dalyje išanalizuoti įvairūs informaciniai šaltiniai apie desertus, jų išpopuliarėjimo istoriją, degustacijas, alergiją įvairiems maisto produktams, jų rūšys, alkoholinio ir nealkoholinio alaus rūšys bei maisto estetiškumas. Technologinėje dalyje sudaryta desertų technologinė dokumentacija. Restoranui "Avilys" sukurtos 10 naujų desertų technologijos kortelių ir išsamiai aprašyti jų procesai, pagal atrinktas žaliavas be alergenų, apskaičiuotos dviejų technologinių kortelių savikaina ir maistinė - energinė vertė, žaliavų suvestinė, nubraižyta technologinė schema su svarbiais valdymo taškais (SVT) ir jų aprašymais. Atliktas technologinis tyrimas gaminant ledus su skirtingomis alaus rūšimis. Vertinant paaiškėjo, jog ledai su "Leffe Brune" alumi buvo geresni savo juslinėmis savybėmis už ledus su "Newcastle Brown ale" alumi. Įvertinant kryžminę taršą nubraižytos restorano "Avilys" gamybinės patalpos. Finansinėje - ekonominėje dalyje apskaičiuotos tiriamojo darbo, kontrolinių patiekalų, valgiaraščio sudarymo išlaidos. Visa išlaidų suma 609,04 Eur.
Description:
The theoretical part of the work analyzed various information sources about desserts, their history of popularity, tastings, allergies to various foods, their types, types of alcoholic and non-alcoholic beer and the aesthetics of food. In the technological part has been compiled technological documentation of desserts. 10 new dessert technology cards were created for the "Avilys" restaurant and detailed their processes, based on selected allergen-free raw materials, the cost and nutritional value of the two technological cards - the energy value, the raw material summary, the diagram of the technological scheme with important control points (SVT) and their descriptions. Technological research has been carried out in the production of ice cream with different types of beer. In the assessment, it turned out that ice cream with LeffeBrune beer was better than ice cream with Newcastle Brown ale beer. In the financial - economic part were estimated research work, control dishes, menu creation. The total amount of expenses is 609,04 Eur.In the financial-economic part, the costs of the research, sample dishes and menu creation were calculated. The total expenditure estimated is 609, 04 EUR.