Santrauka:
Teorinėje dalyje išnagrinėti literatūros šaltiniai apie subalansuotą mitybą, sveiko maisto gaminimo būdus, mitybos įpročius, aprašytos žaliavos ir jų svarba žmogaus organizmui. Technologinėje dalyje sudarytas 10 patiekalų valgiaraštis, pasirenkant rečiau naudojamus maisto produktus, turinčius daugybe vitaminų ir mineralinių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmui, pateikta jų išeiga, ir numatoma pagaminti 89 porcijas per parą, taip pat pateikti gamybos aprašymai. Sudarytos dviejų patiekalų maistinės vertės ir savikainos kortelės, žaliavų suvestinė 2 dienoms bei rudųjų lęšių su morkomis, mėlynaisiais svogūnais ir pievagrybiais patiekalo technologinio proceso schema su SVT. Aprašyti technologiniai, cheminiai, biocheminiai procesai. Tyrimo dalyje burito pagrindas buvo pakeistas į skirtingas kopūstų dalis t.y lapinį, žiedinį ir pekino kopūstus, kad patiekalas būtų sveikesnis, taip pat pateiktas juslinių savybių įvertinimas. Grafinėje dalyje nubraižytas kavinės "Balanso grupė" patalpų planas ir jame pavaizduoti srautų judėjimai. Ekonominėje dalyje apskaičiuota bendra išlaidų suma – 327,81 Eur.
Description:
In the theoretical part the literature sources about balanced diet, healthy cooking methods, dietary habits, described raw materials and their importance for the human body have been analyzed. The technological part consists of a menu of 10 dishes, a selection of less frequently used food products, which are rich in vitamins and minerals required by the human body, their yield, and it is planned to produce 89 servings per day, as well as production descriptions have been also provided. Nutrition value and prime cost cards for two dishes, a summary of raw materials for 2 days and a scheme of the technological process of a brown lentil dish with carrots, blue onions and champignons with CCP have been given. All the technological, chemical and biochemical processes have been described. In the technological part, the base of the burrito has been replaced with cabbage to make the dish healthier. Cafe is drawn and the staff traffic flow has been shown. The total amount of expenses calculated in the economic part 327.81 EUR. In the graphic part, the plan of the premises of the Food balance.