Santrauka:
Baigiamajame darbe siekiama prailginti mielinių spurgų galiojimo laiką inovatyviomis pakavimo medžiagomis. Pakavimo medžiagos parenkamos atsižvelgiant į spurgų išsilaikymą ir aplinkosaugą. Pakavimo medžiagomis sumažinti maisto švaistymo problemą, kadangi inovatyvi pakuotė prailgins produkto tinkamumo vartoti terminą. Per pamainą mielinių spurgų gaminama 50 kg, o per metus planuojama pagaminti 124500 kg. Spurgų gamybai naudojamos žaliavos yra tradicinės ir tinkančios mielinės tešlos gamybai. Darbe aprašytos mielinių spurgų receptūros, pateikta ir aprašyta technologinė schema, paskaičiuoti reikalingi sandėlių plotai žaliavoms, įpakavimo medžiagoms ir pagamintai produkcijai. Aprašyta technologinio proceso svarbių valdymo taškų analizė ir svarbūs valdymo taškai, gaminių pakavimas. Darbe pateikta grafinė dalis: mielinių spurgų gamybos cecho planas.
Description:
The final thesis aims to extend the expiration date by using innovative packaging. Packaging materials are selected based on preservation of doughnuts and environment as it is a relevant topic today.
50 kg of doughnuts are produced per shift. It is planned to produce 124500 kg per year.
The raw materials used to make the doughnuts are traditional and suitable for the production of yeast dough. The recipes of yeast donuts are described in the final thesis. The technological scheme is presented and described, the required warehouse areas for raw materials and packaging materials and finished products are calculated.
The analysis of Critical Control Points of the technological process and product packaging are described. The graphic part is presented in the final thesis: the plan of the yeast doughnuts production workshop.