Santrauka:
Teorijoje išanalizuotos keksiukams naudojamų žaliavų maistinė vertė, medaus nauda žmogaus organizmui. Užtikrinti saugių maisto produktų gamybos planavimą ir realizavimą yra taikomas ISO 22000 standartas. Žaliavų ir pakavimo medžiagų aprašuose pateikta informacija apie naudojamas žaliavas ir pakavimo medžiagas. Produkto aprašyme pateikta gaminio sudėtis, juslinės savybės ir kiti keksiukų parametrai. Sudaryta produkto technologinė srauto diagrama. Išanalizuoti rizikos veiksniai. Parengti planai vykdomų procesų ir produktų kontrolei. Suskaičiuoti pagrindiniai ekonominiai rodikliai.
Description:
In the theoretical part of the paper, the analysis of the nutritional value of the raw materials used in the cupcakes, benefits of honey for the human body has been carried out. To ensure safe food production planning and realization ISO 22000 standard has been applied. The descriptions of raw materials and packaging materials provide information on the raw materials and packaging materials used. The product description provides information on the composition of the product, sensory properties and other parameters of the cupcakes. The technological flow chart diagram of the product has been made. Risk factors have been analyzed. Plans prepared for ongoing processes and product control. The main economic indicators have been calculated.