Santrauka:
Įmonėje buvo sukurtos dviejų rūšių duonelių receptūros, pagal ketogeninės dietos principus: tai sūri duonelė iš migdolų miltų, praturtinta kanapių miltais, kanapių sėklų branduoliais, balkšvojo gysločio luobelėmis ir sūriu bei saldi duonelė iš migdolų miltų praturtinta linų sėmenų miltais, burokėlių miltais, balkšvojo gysločio luobelėmis ir kakava, cukrų pakeičiant eritritoliu ir stevija. Per pamainą suplanuota iškepti abiejų duonelių po 120 kg. Sudaryti duonelių technologiniai aprašymai ir nubraižyta srautų diagrama. Duonelių gamybai buvo parinkti šie įrenginiai – platforminės svarstyklės, planetarinis mikseris, spiralinė tešlos maišyklė, konvekcinė krosnis, daugiafunkcinės svarstyklės. Krosnies našumas 40 kg kanapinės arba 50 kg kakavinės duonelės per valandą. Atlikti ekonominiai skaičiavimai, apskaičiuota gaminių savikaina: kanapinės duonelės savikaina – 4,54 Eur/vnt., kakavinės – 4,48 Eur/vnt. Juslinės analizės rezultatai parodė, kad kanapinės duonelės skonis buvo sunkiau nuspėjamas, tuo tarpu kakavinės duonelės skonis bei kvapas visiems gerai pažįstamas. Net 80 % vertintojų teigė, jog kakavinės duonelės kvapas yra malonesnis, o 58 % vertintojų nurodė, kad pastaroji duonelė jiems labiau patiko. Maisto saugai užtikrinti buvo atlikta rizikos veiksnių analizė, SVT nenustatyta, gamybos higiena ir kokybė valdoma Geros higienos praktikos taisyklėmis ir Būtinosiomis programomis. Sumodeliuotos gamybinė įmonė su pardavimo vieta. Bendras įmonės plotas yra 314,33 m2, gamybos cechas – 42,89 m2, pardavimo patalpa – 36,34 m2.
Description:
Two types of bread were created according to the principles of ketogenic diet: the salty hemp bread form almond’s flour was enriched with hemp flour, husked hemp seeds, psyllium husks and cheese and sweet cacao bread form almond’s flour was enriched with flaxseeds and beetroots flour, psyllium husks and cacao, sugar was replaced with erythritol and stevia. Per single shift, 120 kg of both types of bread will be baked. Technological descriptions of bread have been prepared and flow chart diagrams have been drawn. For the production of bread, the following devices were selected – platform scale, planetary mixer, spiral dough mixer, convection oven, multifunctional scale. Furnace productivity is 40 kg of hemp or 50 kg of cacao bread per hour. Economic calculations have been carried out and the cost of the products has been determined. The cost of hemp bread is 4,54 Eur/loaf, cacao – 4,48 Eur/loaf. The sensual food analysis results revealed that taste of hemp bread was hardy predictable, meanwhile the smell and taste of cacao bread was more recognizable. Eigthy percent of respondents confirm that smell of cacao bread was more pleasant and 58 percent of respondents specified that they like cacao bread more. The analysis of risk factors was carried out ensure food safety, CPP was not found, the hygiene of production is based on good hygiene practices rules and prerequisite programmes. Simulated production company with sales point. The total area of the company is 314,33 m2, the production workshop is 42,89 m2 and the sales premises is 36,34 m2.