Santrauka:
Parengtas projektas gaiviųjų gėrimų gamybos technologijai gaminimui po 100 000 litru gaiviųjų gėrimų per metus. Numatyta gamybos programa ir darbo režimai (1 pamaina, 8 valandas per dieną, 5 dienas per savaitę), numatytos darbuotojų pareigybės (Pagrindiniai, pagalbiniai darbuotojai). Aprašytos žaliavos ir medžiagos, atlikti jų sąnaudų metiniai skaičiavimai (vanduo, aromatinės medžiagos, cukraus sirupas, citrinos rūgštis, vanilė, anglies dioksidas). Pateikta technologinė schema, aprašytas gamybos procesas, išanalizuojant fizikinius ir cheminius pasikeitimus. Įvertinti rizikos veiksniai, nustatyti svarbūs valdymo taškai: pasterizacija, išpilstymas, vandens paruošimas; RVASVT plane ir GHP numatytos jų valdymo priemonės. Parinkti technologiniai įrenginiai, numatyti žmogaus saugos reikalavimai, suprojektuotos įmonės patalpos - bendras jų plotas – 262,65 m2.
Projektas įvertintas finansiškai – 271 067,2 Eur.
Description:
The project was developed for a company which would produce 100 000 l of soft drinks per annum.
Description of used materials, the amount of necessary annual material has been provided. Technological project and descriptions of processes while analyzing their physical and chemical changes have been given. Hazard analysis and description of Critical Control Points, CCPs identified at the following processes: pasteurization, preparation of water and bottling. Production equipment, human safety and hygiene description, graphic projection of the workshop and the technological process; Financially, expected project costs: 271 067,2 Eur.