Santrauka:
Išanalizavus kavinės – baro ,,Sūduvos Arka“ tiekiamus patiekalus, išryškėjo sveikos mitybos patiekalų stygius, be to pastebėtas dažnesnis klientų domėjimasis sveikatinančia mityba. Šios įmonės valgiaraštis nekeistas nuo pat atsidarymo dienos, todėl reikia įdiegti naują technologinę programą.
Baigiamojo darbo tikslas - sudaryti 40 metų jubiliejaus sveikos mitybos technologinę programą kavinėjė-bare „Sūduvos arka“. Darbo tikslui įgyvendinti numatyti šie metodai: informacijos šaltinių analizė, anketinė apklausa, technologinis tyrimas, valgiaraščio skaičiavimai.
Teorinėje darbo dalyje aptariami sveikos mitybos principai, kaip tinkamai turi būti aptarnaujami žmonės, kokie aspektai pabrėžiami ir kaip turi būti planuojama gimtadienio šventė. Atliktas tyrimas, kurio metu buvo norima išsiaiškinti, ar žmonės švenčia gimtadienius pobūvių salėse, ar skiria didelį dėmesį maisto kokybei, ar norėtų savo gimtadienio šventiniam stalui sveiko maisto. Apklausoje dalyvavo 64 respondentai. Išanalizavus anketos duomenis iš 64 apklaustųjų 46 asmenys pasirinktų sveikos mitybos technologinę programą savo šventei.
Sudarytas valgiaraštis 30-čiai žmonių taikant sveikos mitybos principus. Patiekalų gamybai parinkti įvairūs ingredientai, kurie lemia maistinių medžiagų įvairovę.
Atsižvelgiant į įmonės naudojamas žaliavas, sukurta technologinė programa 40 metų jubiliejaus šventei. Paskaičiuota renginio kaina vienam žmogui yra 25,33 €. Viso renginio kaina 30 žmonių 810,56 €.
Description:
Rūta Vaškevičiūtė. Development of a Technological Programme for the 40th Anniversary Party in the Cafe "Suduvos Arka". Professional Bachelor Thesis / Scientific advisor Lectuter Inga Motiejunienė. Kauno kolegija / University of Applied Scienses, Faculty of Technologies, Catering Department. Kaunas, 2018. After having analyzing the dishes served by the cafe bar "Suduvos Arka", people's interest in healthy diets was highlighted. The company's menu had been unchanged from the day it opened, so a new technology program is needed. The aim of the thesis is to host the 40th anniversary technological programme in the cafebar "Suduvos Arka" . The following methods were used to reach the aim of the thesis: the analysis of information sources, questionnaire survey, technological research, composing of the menu, and calculations. The theoretical part of the paper discusses the principles of healthy eating, the way people should be properly served, what aspects are emphasized and how the birthday party should be planned. A research has been conducted to find out whether people celebrate their birthdays in party halls, whether they pay great attention to food quality, or would like to have healthy food on their birthday party table. The survey was attended by 64 respondents. After having analyzed the survey data, 46 people from the 64 interviewed have preference for a healthy nutrition programme for their celebration. Depending on the raw materials used by the company, a technological programme for the 40th anniversary celebration was created. The price per person is 25,33 €. The volume of the thesis is 49 pages it includes 15 tables, 10 figures, 12 references, 30 appendixes.