Santrauka:
Teorinėje dalyje aprašyta švediškų pusryčių kilmė, viešbučio „Europa Royale“ Kaune charakteristika, vegetarizmo kilmė ir išsami šio mitybos tipo analizė. Sudarytas pusryčių meniu, kuris papildytas vegetariškais patiekalais. Atlikta apklausa, kuri parodė vegetariškų patiekalų reikalingumą ir tinkamumą. Finansiniame – ekonominiame projekte apskaičiuotos išlaidos, nurodančios tiriamojo darbo ir valgiaraščio sudarymo išlaidos.
Description:
The paper consists of an introduction which provides the history of buffet style breakfast, the differences of catering in some countries and includes a description of the hotel, its characteristics and presents the origin and basics of vegetarianism. The technological part provides a description of the calculations on the numbers of the clients at breakfast time and a description of the preliminary menu of the breakfast. The technological cards of 4 vegetarian dishes with the pictures, food products and equipment that this hotel has are prepared. The economic part shows the costs of the survey and menu making. Finally, there is a part of the conclusions.