Santrauka:
Teorinėje dalyje aptarta renginių kūrimo struktūra, valgiaraščio sudarymas. Technologinėje dalyje buvo atlikti skaičiavimai, kurie parodė žaliavų panaudotus kiekius organizuojamame renginyje, produktų energines vertes, patiekalų gaminimo būdus. Taip pat buvo atliktos apklausos. Juslinė gaminių analizės: buvo kepami keksiukai panaudojant 4 rūšių miltus. Jusline analizė parodė, kokios rūšies keksiukai labiausiai žmonėms patiko ir kokius rinktųsi pagal skonį, kvapą, tekstūrą. Gauti rezultatai aiškiai rodo, kad žmonėms priimtiniausi keksiukai iš kvietinių miltų. Atlikus antrą apklausą išsiaiškinta, kokius patiekalus žmonės rinktųsi šiltą vasaros dieną. Šios apklausos tikslas buvo parinkti tinkamiausius patiekalus ir sudaryti geriausią valgiaraštį. Atlikus darbo ekonominę analizę rezultatai parodė renginio išlaidas, viso renginio pelną. Taigi, įvertinus pelną ir išlaidas aišku, kad organizuojamas renginys yra pelningas.
Description:
The theoretical part discusses the structure of the creation of events and the menu planning. In the technological part, provides; the calculations which show the quantities of raw materials used for the event, the nutritional values of the products, and the product preparation methods. The surveys were also conducted regarding the sensory analysis of the products: four kinds of cupcakes were baked using four different types of flour. The analysis of sensory evaluation, identified what kinds of cupcakes the survey participants liked the most, and described their preferences of taste, smell, and texture. The results clearly demonstrated that the majority of people preferred the cupcakes baked using wheat flour D550. The second survey revealed the participants‘ food preferences on a warm summer day. The purpose of this survey was to select the most suitable dishes and also to create the best menu. The results of the economic analysis of this paper lists all expenses and final profit of the event. The costs and profit calculation clearly show, that the event is profitable.