Santrauka:
Vegetarinės mitybos programos kūrimas, įtraukiant sveikatai palankius produktus: ryžių, avinžirnių miltus, maistines mieles, grūdus, daigintus kviečius. Sukurtas 5 dienų vcalgiaraštis, kurį suadro pusryčių, pietų, vakaienės racionai bei desertų valgiaraštis. Parengtos 10 patiekalų technologinės kortelės, vieno patiekalo (Šakšuka) technologinė gamybos schema su SVT. Kiekviename taške nustatyti rizikos veiksniai ir aprašytos jų prevencijos būdai. Juslinio tyrimo metu yra ištirtos veganiško sūrio 4 rūšių (Minkštas veganiškas sūris, minkštas veganiškas sūris su grūdėtmos garstyčiomis, minkštas veganiškas sūris su džiovintais pomidorais, veganiškas sūris su burokėlių sultimis) juslinės savybės. Labiausiai įvertintas gaminys – veganiškas sūris su grūdėtomis garstyčiomis. Apskaičiuotas stovyklos vienos dienos maitinimo įkainis (30 Eur), įvertinant žaliavų kainas, darbo, kontrolinių virimų ir programos sukūrimo išlaidas. Atlikta vegetarinės mitybos stovyklos maitinimo organizavimo veiklos finansinė-ekonominė analizė – numatomas vienos dienos pelnas – 503,27 Eur.
Description:
Development of a vegetarian nutrition programme involving healthy products like rice flour, chickpea flour, and edible yeast flakes, grain, sprouted wheat. Creation of a 5-day nutrition programme that includes breakfast, lunch, dinner and dessert menu. Creation of 10 courses technological cards, technological process of one dish (Šakšuka) with CCP. Risk factors are identified at each point and ways of preventing them are described. The sensory characteristics of the vegan cheese have been investigated in four sensory tests (soft vegan cheese, soft vegan cheese with grainy mustard, soft vegan cheese with dried tomatoes, vegan cheese with beet juice). The most successful product is a soft vegan cheese with grainy mustard. Estimated cost per day for the camp, taking into account the cost of raw materials, labour, experimental cooking and program creation costs. Financial-economic analysis of vegetarian nutrition camp was investigated. The one day vegetarian nutrition catering profit is 503,27 Eur.