Santrauka:
Nagrinėjama tema atlikta literatūros šaltinių analizė. Parengtas naudojamų žaliavų (avižinių dribsnių, medaus, cinamono ir kt.) ir medžiagų (pakavimo medžiagų) aprašas. Konditerijos gaminių gamybos įmonėje atlikta galimų maisto saugos rizikos veiksnių analizė, nustatytos jų valdymo priemonės. Taikant tarptautinių standartų ISO 9001 ir ISO 22000 reikalavimus įdiegta integruota kokybės ir maisto saugos vadybos sistema. Atlikti avižinių sausainių gamybos (500 kg/pamainą našumui) reikalingų žaliavų, medžiagų skaičiavimai; Atlikti užimamų plotų skaičiavimai; Atliktas finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. Numatoma per metus pagaminti 119 000 kg avižinių sausainių, kuomet gamybos įmonė dirbs 5 darbo dienų savaitę, per pamainą po 8 valandas.
Description:
The analysis of literature sources on the topic was done. The description of the raw materials used (oat flakes, honey, cinnamon, etc.) and packaging materials was prepared. The potential food safety hazards were analyzed and the hazard control measures in the confectionery factory were identified. By applying the international standards ISO 9001 and ISO 22000, the integrated quality and food safety management system was applied. The calculations of raw materials and materials required for the expected oatmeal production efficiency (500 kg / shift) were carried out. The calculations of the space of premises were performed. The financial – economic evaluation of the project was performed. It is planned to produce 119000 kg of oatmeal biscuits per year, provided the production company works 5 working days a week, in 8 hours shifts.