DSpace talpykla

Maisto saugos užtikrinimas tamsaus alaus gamybos metu

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Marčiulionis, Laurynas
dc.date.accessioned 2019-02-15T08:57:25Z
dc.date.available 2019-02-15T08:57:25Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/905
dc.description Laurynas Marčiulionis. Assurance of Food Safety During the Production of Dark Beer. The final paper. Scientific advisor: Vilma Bendžiuvienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Departmant of Food Technology. – Kaunas, 2018. The purpose of the paper: after the risk assesment, to develop preventive measures in order to ensure the safety of dark beer. The object of the paper: dark beer. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, planning and realization of safe food production, financial - economic evaluation, conclusions, recommendations of recommendations, literature and other sources of information. The results of the paper. The dark beer production is planned. Production volume - 50000 l / year. Descriptions of raw materials and products used, technological flow diagram are prepared; the potential risks are identifed and evaluated The important risk factor are identified, preventive management measures are selected. Premises are arranged in such a way as to avoid crosscontamination. The financial evaluation of dark beer is provided. en
dc.description.abstract Pritaikius mokslinės literatūros ir norminių dokumentų nuostatas, numatytas masto saugos užtikrinimas bei suprojektuotas tamsaus alaus bravoras, kuriame numatyta pagaminti 500 hektalitrų per metus. Parengtas progukto aprašas, parinktos ir aprašytos žaliavos ir medžiagos. Parengta maisto saugos sistema: parengta tamsaus alaus srauto diagrama bei išanalizuota rizika kiekviename proceso etape, identifikuotas SVT 2B (galutinės produkcijos saugojimo metu), kuris bus suvaldomas parengtomis būtinosiomis programomis. Išanalizuoti technolginiai ištekliai : paskaičiuoti žaliavų ir medžiagų poreikiai. Parinkti įrenginiai (virimo katilas, fermentarijos talpos, brandinimo talpos). Suprojektuostos gamybos nuoseklumo seka išdėstytos patalpos, bendras plotas – 232m2. Jos grafiškai pateikiamos brėžinyje, nurodant žaliavų, personalo bei produkto srautus ir pavojingumo zonas. Atlikas finansinis – ekonominis projekto vertinimas – tamsaus alaus planuojamos gamybos išlaidos en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Tamsus alus, apyniai, prevencinės priemonės en_US
dc.title Maisto saugos užtikrinimas tamsaus alaus gamybos metu en_US
dc.title.alternative Assurance of Food Safety During the Production of Dark Beer en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra