DSpace talpykla

Rizikos veiksnių valdymo priemonių taikymas tirpiojo kakavos ir saldžiosios ceratonijos gėrimo gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Morkūnaitė, Marija
dc.date.accessioned 2019-02-12T09:05:39Z
dc.date.available 2019-02-12T09:05:39Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/817
dc.description Marija Morkūnaitė. Application of Hazards Management Means in Production of Instant Cocoa and Carob Drink. The final paper. Scientific advisor: Vilma Bendžiuvienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2018. The purpose of the paper: to evaluate potential hazards for the production of instant cocoa and carob drink production, to provide preventive measures for their management and to evaluate the effectiveness of preventive measures in the production of a planned performance of soluble cocoa and carob drink. The object of the paper: instant cocoa and carob drink. The structure of the paper: the work consists of three main parts. The first part - the theoretical part consists of science and research articles, which review the properties and characteristics of cocoa that are relevant to the writing of this work. The second part - the technological part consists of various technological calculations, the design of a safe product is performed, the design of a safe company and the identification and analysis of risk factors and important control points which are performed. The third part is the financial and economic assessment of the company, in which the calculations are made, the costs, resources, and other important economic indicators of the company being created are shown. The results of the paper: the final work presents the results of the potential risk factors for instant cocoa and carob drink production, the effectiveness of their preventive measures, and describes how to make a safe and low-calorie instant cocoa and carob drink. The volume of the paper. The paper includes 49 pages, 13 tables, 3 illustrations,18 literature sources and 8 appendixes. Keywords: Cocoa, carob, food safety, HACCP. en
dc.description.abstract Baigiamasis rašto darbas yra apie rizikos veiksnių valdymo priemonių taikymą tirpiojo kakavos ir saldžiosios ceratonijos gėrimo gamyboje. Darbą sudaro trys pagrindinės dalys. Pirmoji – teorinė dalis susideda iš mokslo ir tiriamųjų straipsnių, kuriuose yra apžvelgiamos kakavos savybės ir ypatybės, kurios yra aktualios rašant šį darbą. Antroji – technologinė dalis susideda iš įvairių technologinių skaičiavimų, yra atliekamas saugaus produkto projektavimas, taip pat atliekamas saugios įmonės projektavimas bei rizikos veiksnių ir svarbių valdymo taškų nustatymas ir analizė. Trečioji – finansinis ir ekonominis įmonės vertinimas, kuriame atliekami skaičiavimai, parodoma kuriamos įmonės kaštai, ištekliai, sąnaudos bei kiti svarbūs ekonominiai rodikliai. Rašto darbas parengtas savarankiškai ir visi pateikti duomenys yra teisingi ir gauti sąžiningai. Baigiamasis darbas yra įformintas pagal visus profesinio bakalauro baigiamojo darbo metodiniuose nurodymuose keliamus reikalavimus en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Kakava, saldžioji ceratonija, maisto sauga, RVASVT en_US
dc.title Rizikos veiksnių valdymo priemonių taikymas tirpiojo kakavos ir saldžiosios ceratonijos gėrimo gamyboje en_US
dc.title.alternative Application of Hazards Management Means in Production of Instant Cocoa and Carob Drink en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra