Santrauka:
Darbo tikslas. Suprojektuoti raudonojo vyno gamybos įmonę, panaudojant aronijas kaip
taninų šaltinį.
Darbo objektas. Raudonasis vynas.
Darbo struktūra. Antraštinis lapas, akademinio sąžiningumo deklaracija, turinys, lentelių ir
paveikslų sąrašas, santrumpų ir sąvokų žodynėlis, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis,
finansinis-ekonomikos projekto įvertinimas, išvados, rekomendacijos/pasiūlymai, literatūros ir kitų
informacijos šaltinių sąrašas, priedai.
Darbo rezultatai: gaminami sausas ir pusiau sausas raudonas vynas iš vynuogių ir aronijų.
Raudonojo vyno gamyba yra sezoninė per sezoną bus pagaminama 10000l ir vynas bus gaminamas
partijomis, per vieną partiją vyno bus pagaminama 1000l. Tai atitinkamai 500l sauso vyno ir 500l
pusiau sauso vyno. Sudaryta raudonojo vyno srauto diagrama bei išsamiai aprašytas procesas nuo pat
žaliavos priėmimo iki realizavimo. Raudonojo vyno srauto diagramą apima 13 gamybos procesų.
Atlikus rizikos veiksnių analizę kiekviename gamybos proceso etape, nebuvo nustatyta svarbių
valdymo taškų. Gamybos cechas nubraižytas su AutoCAD programa, bendras visų patalpų plotas
481,59 m3
. Atlikus ekonominius-finansinius skaičiavus ir įvertinus gamybos sąnaudas, pardavimus,
veiklos sąnaudas bei apskaičiavus pelną, gamybos cechui gaminant šį produktą bus pelninga.
Pardavimų pelningumas yra 54 811,71.
Darbo apimtis. Darbą sudaro 50 puslapiai, 35 lentelės, 4 paveikslas, 43 literatūros šaltinių. 4 priedai.
Description:
The purpose of the paper. To design a red wine production plant using chokeberry as a
source of tannins.
The object of the paper. Red wine.
The structure of the paper. Title page, academic integrity decslaration, list of tables and
illustrations, table of contents, glossary of abbreviations and concepts, summary, theoretical part,
technology part, financial and economic evaluation of projects, conclusions / recommendations and
suggestions, literature and other sources of information, annexes
The results of the paper. Dry and semi-dry red wine from grapes and chokeberry is
produced. The production of red wine is seasonal, thus during the season 10000 litres of wine be
produced in several batches, where one batch of wine is 1000l. This is 500l of dry wine and 500l of
semi-dry wine, respectively. A flow chart of red wine has been compiled and the process from the
acceptance of the raw material to the realization is described in detail. The red wine flow chart includes
13 production processes. HACCP of each stage of the production process did not identify Critical
Control Points. The production workshop is drawn in the AutoCAD programme, the total area of all
premises is 481,59 m3
. Based on the economic-financial calculation and assessment of production
costs, sales, operating costs and calculation of profits, this product will be profitable. The sales
profitability is 54 811,71.
The volume of the paper. The paper consists of 50 pages, 35 tables, 43 illustrations, 4
literature sources and 4 appendixes.