DSpace talpykla

Guminukų gamybos cechas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Čirvinskaitė, Jovita
dc.date.accessioned 2019-02-04T08:18:14Z
dc.date.available 2019-02-04T08:18:14Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/606
dc.description Jovita Čirvinskaitė. Food Safety Management in Gummy Candies Production Company. Final work/ The head of work lecturer. Edita Kurtkuvienė; Kauno College, Faculty of Technology, Department of food technology. – Kaunas, 2018. Work objective: Gummy type sweets manufacturing company, applying HACCP system requirements, to carry out food safety risk analysis analysis and to apply their management measures. Working object: Food Safety Management in Gummy Candies Production. Work structure: Introduction, theoretical part, planning and implementation of safe food production, description of raw materials and product used, description of the food processor's chart, analysis of food safety risk factors and application of their management tools, premises planning, assessment of safety zones, company management processes and products, financial and economic project evaluation, conclusions / recommendations, literature and other sources of information, additions, graphics works - a plan for products intended for the production of candy production workshops. Results of work:  Analysis of the literature on the subject under study;  In assessing the main quality and safety indicators prepared for the raw materials used for the manufacture of rubbing-type sweets;  To carry out the raw materials required for the production of rubbers (400 kg / shift of production); calculations of materials;  In the case of all types of jumbo-type candy production chain, the HACCP system requirements have been subjected to a food safety risk analysis and their management tools;  to review and apply the equipment needed for the manufacture of rubbers in the type of sweets, calculations of premises occupied;  Financial - economic evaluation of the project. Thesis consist: Work consists of 36 pages, 8 tables, 0 drawings, 18 literature sources, 1 appendix. Keywords: gummy type sweets, HACCP, food safety. en
dc.description.abstract Maisto saugos valdymas guminukų tipo saldainių gamybos įmonėje. Guminukų tipo saldainių gamybos našumas – 400 kg/pamainą. Atlikus literatūros šaltinių analizę, galima teigti, kad guminukų tipo saldainių gamyboje pagrindinės naudojamos žaliavos – cukrus bei želatina. Kuriant naują guminukų receptą pritaikytos natūralios žaliavos: agaras, agavo sirupas, vanduo, citrinos rūgštis, datulės. Aprašomi jusliniai saldainių kokybės rodikliai, laikymas, pakavimas, ženklinimas. Vaizduojama maisto produkto technologinio proceso srauto diagrama. Taikant RVASVT sistemą guminukų tipo gamybos įmonėje atlikta rizikos veiksnių analizė nustatytos jų valdymo priemonės. Pagrindinis rizikos veiksnys, kurio valdymui taikomas SVT-1F - metalo likučiai produkte. Šio rizikos veiksnio valdymui kiekvieno produkto pakavimo metu vykdoma metalo detekcija. Kitų guminukų tipo gamybos įmonėje galimų rizikos veiksnių valdymui parengtos 6 būtinosios programos. Guminukų gamybos įmonėje kryžminės taršos valdymui parengtas patalpų planas su atskirais žaliavų, darbuotojų bei produkto ,,judėjimo‘‘srautais. Apžvelgti ir pritaikyti guminukų tipo saldainių gamyboje reikalingi įrenginiai, atlikti užimamų patalpų plotų skaičiavimai. Atlikti guminukų gamybos ekonominiai ir financiniai skaičiavimai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Guminukų tipo saldainiai, RVASVT, maisto sauga, produktas en_US
dc.title Guminukų gamybos cechas en_US
dc.title.alternative Food Safety Management in Gummy Candies Production Company en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra