DSpace talpykla

Skirtingų gamintojų probiotikų jautrumo antibiotikams vertinimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Seiliuvienė, Sandra
dc.date.accessioned 2022-07-08T10:42:39Z
dc.date.available 2022-07-08T10:42:39Z
dc.date.issued 2022-06-10
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5782
dc.description Thesis topic: Evaluation of Susceptibility to Antibiotics of Probiotics by Different Manufacturers. Key words: Microbiota, good bacteria, antibiotics. Relevance of the topic: Effects of antibiotics on different probiotic preparations. Study problem: Are probiotics used in combination with antibiotics resistant to the effects of antibiotics? Object of research: Evaluation of resistance of antibiotics of five different active substances and probiotics of good bacteria from five different manufacturers. The aim of the study: Was to evaluate the antibiotic resistance of probiotics from different manufacturers. Research tasks: 1. To describe the effects of antibiotics and good bacteria on intestinal microbiotics; 2. To determine the growth and antibiotic methods of the tested microorganisms; 3. To compare the resistance and susceptibility of probiotics from different manufacturers to antibiotics. Research methods: Scientific literature was analyzed during the theoretical research. A microbiological experiment was performed during the empirical study. The results obtained are presented in tables, diagrams and photographs. The main results of the empirical study: The test preparations a, b, d and e (food supplements) were not affected by the antibiotic cefadroxil and did not form transparent zones. Study preparation c (medicinal product) is the only study preparation in which the antibiotic cefadroxil has formed clear zones and the mean diameter of all transparent antibiotics, 31.8 mm, has been most strongly affected. The microorganisms of test preparation c were most strongly affected by all antibiotics and were the only ones to stop growing and multiplying after 2 days after stopping the growth of the microorganisms. The uniqueness of the preparation is a lyophilized culture of Saccharomyces boulardi bacteria en_US
dc.description.abstract Darbo tema: Skirtingų gamintojų probiotikų jautrumo antibiotikams vertinimas. Raktiniai žodžiai: mikrobiota, gerosios bakterijos, antibiotikai. Temos aktualumas: Antibiotikų poveikis skirtingiems probiotikų preparatams ir sveiko žarnyno mikrobiotos svarba. Tyrimo problema: Ar probiotikai, vartojami kartu su antibiotikais, yra atsparūs antibiotikų poveikiui? Tyrimo objektas: Penkių skirtingų veikliųjų medžiagų antibiotikų ir penkių skirtingų gamintojų gerųjų bakterijų — atsparumo vertinimas. Tyrimo tikslas: įvertinti skirtingų gamintojų probiotikų atsparumą antibiotikams. Tyrimo uždaviniai: 1. Aprašyti antibiotikų ir gerųjų bakterijų poveikį žarnyno mikrobiotai; 2. Nustatyti antibiotikų poveikį gerosioms bakterijų kultūroms; 3. Palyginti skirtingų gamintojų probiotikų atsparumą ir jautrumą antibiotikams. Tyrimo metodai: Teorinio tyrimo metu analizuojama mokslinė literatūra. Empirinio tyrimo metu atliekamas mikrobiologinis eksperimentas. Gauti rezultatai pateikiami lentelėse, diagramose ir nuotraukose. Pagrindiniai empirinio tyrimo rezultatai: Tiriamųjų gerųjų bakterijų preparatų a, b, d ir e (maisto papildai), antibiotikas — cefadroksilis nepaveikė ir skaidrių zonų aplink probiotikus nesudarė. Tiriamasis preparatas c (vaistinis preparatas) — tai vienintelis tiriamasis preparatas aplink kurį, paveikus antibiotiku cefadroksiliu, susidarė skaidrios zonas ir buvo stipriausiai paveiktas visų antibiotikų, skaidrių zonų skersmens vidurkis 31.8 mm. Tiriamojo preparato c mikroorganizmai buvo vieninteliai, kurie paveikti antibiotikų, po 2 parų vėl pradėjo augti ir daugintis. Preparato išskirtinumas — liofilizuota Saccharomyces boulardi bakterijų kultūra. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject mikrobiota, gerosios bakterijos, antibiotikai en_US
dc.title Skirtingų gamintojų probiotikų jautrumo antibiotikams vertinimas en_US
dc.title.alternative Evaluation of Susceptibility to Antibiotics of Probiotics by Different Manufacturers en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra