DSpace talpykla

Čili miltelių ir juodojo šokolado panaudojimas vytintų jautienos dešrelių gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Liutkus, Donatas
dc.date.accessioned 2021-08-30T05:27:43Z
dc.date.available 2021-08-30T05:27:43Z
dc.date.issued 2021-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5517
dc.description The final paper. Use of chili powder and bitter chocolate in the production of dried beef sausages. Donatas Liutkus. / Scientific advisor: Žydronė Žarskienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Departament of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To create a production line for dried sausages with chili peppers and dark chocolate and to determine the influence of KCl on the quality and sensory indicators of dried sausages. The object of the paper. Production line of dried sausages with chili peppers and dark chocolate. The structure of the paper. introduction, theoretical part, technological part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, bibliography and other information sources, appendices. The results of the paper. The calculations of the raw materials and materials necessary for the production of dried sausages, the calculated area required for production are presented, the characteristics of technological equipment and inventory are presented. In the designed company, the equipment was selected according to the technological production process so that the work would be carried out efficiently. During the technological process, food safety risk factors were identified and management measures were selected. Important control points have been identified. Necessary programs are followed to cover all risks. After performing financial-economic calculations, the estimated production price including VAT for spicy dried beef sausages with chili powder 16.69 Eur / kg, spicy dried beef sausages with dark chocolate 20.59 Eur / kg, the company's payback period is 7 years. The product costs of spicy dried beef sausages with chili powder are 7,616 Eur and spicy dried beef sausages with dark chocolate 7,716 Eur. The volume of the paper. The paper includes 38 pages, 19 tables, 1 illsiustrations and 21 literature sources. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Čili miltelių ir juodojo šokolado panaudojimas vytintų jautienos dešrelių gamyboje. Donatas Liutkus / Vadovė lekt. Žydronė Žarskienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Darbo tikslas – Suprojektuoti vytintų dešrelių su čili pipirais ir juodu šokoladu gamybos liniją bei nustatyti KCl įtaką vytintų dešrelių kokybiniams ir jusliniams rodikliams. Darbo objektas. Vytintų dešrelių su čili pipipirais ir juodu šokoladu gamybos linija. Darbo struktūra: įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros sąrašas ir kiti iformaciniai šaltiniai, priedai. Darbo rezultatai. Atlikti vytintų dešrelių gamybai būtinų žaliavų ir medžiagų skaičiavimai apskaičiuotas reikalingas gamybai plotas yra pateiktos technologinių įrenginių ir inventoriaus charakteristikos. Projektuojamoje įmonėje įrenginiai pasirinkti pagal technologinį gamybos procesą, kad darbas vyktų efektyviai. Technologinio proceso metu nustatyti maisto saugos rizikos veiksniai ir parinktos valdymo priemonės. Nustatyti svarbūs valdymo taškai. Norint užtikrinti visas rizikas, vadovaujamasi būtinosiomis programomis. Atlikus finansinius-ekonominius skaičiavimus nustatyta, kad numatomos produkcijos kaina su PVM aštrių vytintų jautienos dešrelių su čili milteliais 16,69 Eur/kg, aštrių vytintų jautienos dešrelių su juoduoju šokoladu 20,59 Eur/kg, įmonės atsipirkimo laikas 7 metai. Gaminio aštrių vytintų jautienos dešrelių su čili milteliais savikaina 7,616 Eur, o aštrių vytintų jautienos dešrelių su juoduoju šokoladu 7,716 Eur. Darbo apimtis: Darbą sudaro 38 puslapiai, 19 lentelės, 1 paveikslai, 21 literatūros šaltiniai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject vytintos dešrelės; čili pipirai; juodas šokoladas en_US
dc.title Čili miltelių ir juodojo šokolado panaudojimas vytintų jautienos dešrelių gamyboje en_US
dc.title.alternative Use of chili powder and bitter chocolate in the production of dried beef sausages en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra