DSpace talpykla

Vestuvių pobūvio technologinės programos sudarymas restorane „SIESTA“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ciparytė, Laura
dc.date.accessioned 2019-01-31T09:41:25Z
dc.date.available 2019-01-31T09:41:25Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/514
dc.description Laura Ciparytė. Development of a Technological Programme for a Wedding Party in the Restaurant „Siesta“. Graduation Paper / Academic Supervisor Lecturer Inga Motiejūnienė, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018. The restaurant "Siesta" is a very popular catering company. This restaurant hosts various celebrations and conferences. The menu is updated every half year. However, there are a number of problems with vegetarian food, as the supply in the restaurant is not high. There is a growing everincreasing demand for vegetarian food, and increase in the number of orders for vegetarian dishes. Therefore, due to the growing demand for vegetarian dishes at the restaurant's events, it was decided to develop a vegetarian meal technological program for the wedding party. The aim of the graduation paper is to create a menu of vegetarian dishes for the wedding party and organize the catering for guests. During the work and in order to achieve the goal, the following methods were used: analysis of information sources, menu calculations, sensory evaluation, economic calculations. Analyzing sources of information in the theoretical part it became clear that organization is a complicated process. For the sake of excellence it is necessary to find out the requirements of customers. For restaurants, the challenging mission is to satisfy the expectations of vegetarians, because the supply of such dishes is too small. It was examined that vegetarians spend a lot of time in search of a restaurant for their party. It is therefore necessary to create a wide range of vegetarian menus in order to attract as many consumers as possible. In the technological part, a suggestive vegetarian menu was created as well created technological cards of 25 dishes, nutritional and energy values, cost cards, discussed the safety and quality of the dishes during the event. Following an organoleptic study of the British Yorkshire Pudding, it has been found that the best organoleptic properties are satisfied by the tofu cheese used in pudding. In the Economical part budget of the event was calculated. Event expenses are 4196,00 Eur, revenue from the event – 812,24 Eur. RECOMMENDATIONS After the event, it is recommended to find out how the organized event is rated and to pay attention to the proposals submitted when applying them to other events. Thesis consists of 52 pages, 15 tables, 4 figures, 23 sources of information, 14 annexes. en
dc.description.abstract Restoranas „Siesta“ yra labai paklausi maitinimo įmonė. Šiame restorane organizuojamos įvairios šventės, konferencijos. Valgiaraštis atnaujinamas kas pusę metų. Tačiau iškyla nemažai problemų dėl vegetariško maisto, nes pasiūla restorane nėra didelė. Yra pastebima kasdien didėjanti vegetariško maisto paklausa, didėja vegetarinių patiekalų užsakymų skaičius. Todėl, dėl augančios vegetarinių patiekalų paklausos renginiuose, vykstančiuose restorane, nuspręsta parengti vegetariškų patiekalų technologinę programą vestuvių pobūviui. Baigiamojo darbo tikslas – sudaryti vegetariškų patiekalų valgiaraštį vestuvių pobūviui ir organizuoti svečių maitinimą. Atliekant darbą ir siekiant išpildyti tikslą, buvo naudojami šie metodai: informacijos šaltinių analizė, valgiaraščio skaičiavimai, juslinis vertinimas, ekonominiai skaičiavimai. Analizuojant informacijos šaltinius teorinėje dalyje išsiaiškinta, kad organizavimas yra sudėtingas procesas. Siekiant tobulumo būtina išsiaiškinti užsakovų reikalavimus. Restoranams sudėtinga misija yra patenkinti vegetarų lūkesčius, nes tokių patiekalų pasiūla per maža. Išnagrinėta, kad vegetarai, ieškodami restorano savo pobūviui, sugaišta begales laiko. Todėl yra būtina sudaryti plataus asortimento vegetariškus valgiaraščius, kad pritraukti kuo daugiau vartotojų. Technologinėje dalyje buvo sudarytas pasiūlomasis vegetariškas valgiaraštis, sudarytos 25 patiekalų technologijos kortelės, maistinės ir energinės vertės, savikainos kortelės, aptartas patiekalų saugos ir kokybės užtikrinimas renginio metu. Atlikus juslinį britiško jorkšyro pudingo tyrimą, išsiaiškinta, kad geriausiai juslines savybes patenkina pudingo gamyboje panaudotas tofu sūris. Ekonominėje dalyje apskaičiuotas renginio biudžetas. Renginio išlaidos sudaro 4196,00 Eur, pelnas už renginį – 812,24 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Banketas, pobūvis, inovacija, desertų šou, organoleptinis tyrimas en_US
dc.title Vestuvių pobūvio technologinės programos sudarymas restorane „SIESTA“ en_US
dc.title.alternative Development of a Technological Programme for a Wedding Party in the Restaurant „Siesta“ en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra