DSpace talpykla

Augalinės kilmės patiekalų restorano „Dovar“ gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ravka, Mindaugas
dc.date.accessioned 2021-08-17T11:55:36Z
dc.date.available 2021-08-17T11:55:36Z
dc.date.issued 2021-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5102
dc.description The final paper. Organization of production activities in the Vegan Restaurant Dovar. Mindaugas Ravka lec / Manager lecturer: Inga Pupelienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. Make a production plan for the newly created restaurant and create a plant-based menu. The object of the paper. Plant-based food manufacturing activity management in restaurant. The structure of the paper. Content, list of tables and figures, glossary of abbreviations and terms, summary, introduction, theoretical part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other sources of information, appendices. The results of the paper. Plant-based diet and increased consumption of plant-based products has a positive effect on the human body, reduces the risk of oncological diseases, chronic non-infectious diseases and other organ disorders. Well balances plant - based diet will help to prevent nutrient deficit. Properly processed and prepared food products retain a high nutritional and energy value, prevents unwanted toxic chemical production and consumption, while preserving all parts of the product, i. e. following the Zero waste principles it creates greater value in terms of both nutrition ant litter reduction as well as financially. Organizing a plant based menu in restaurant there is a lot of prevention of cross contamination due to very little hazardous products The project of creating such a company is extremely profitable, primarily due to it is uniqueness and due to theoretical calculations with sufficient work load. In addition companies profitability is higher due to plant-based popularity based on Google and PubMed data people are more interested in plant-based diet and it benefits to people health. The volume of the paper. The paper includes 41 pages, 23 tables, 5 illustrations, 28 literature sources and 14 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Augalinės kilmės patiekalų restorano „Dovar“ gamybinės veiklos organizavimas. Mindaugas Ravka. / Vadovas lekt. Inga Pupelienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Darbo tikslas. Sudaryti naujai kuriamo restorano gamybinės veiklos planą ir sukurti valgiaraštį, naudojant augalinės kilmės produktus. Darbo objektas. Gamybinės veiklos organizavimas augalinės kilmės restorane. Darbo struktūra. Darbą sudaro šios dalys: turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrumpų ir sąvokų žodynėlis, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Augalinės kilmės mityba arba augalinės kilmės produktų padidintas suvartojimas daro teigiamą įtaką žmogaus organizmui, sumažina onkologinių ligų riziką, lėtinių neinfekcinių susirgimų tikimybę, kitų organų sutrikimų riziką. Tinkamai subalansuota augalinės kilmės mityba padeda išvengti medžiagų deficito. Tinkamai apdoroti ir paruošti produktai išlaiko didelę maistinė ir energinę vertę, išvengiama toksiškų medžiagų suvartojimo ir gamybos, kaip akrilamidų bei nitritų, nitratų, o išsaugant visas produkto dalis, t.y., laikantis „Zero waste“ principų, sukuriama didesnė vertė tiek maistingumo, tiek šiukšlių sumažinimo prasme, tiek finansiniu atžvilgiu. Taip pat kuriant restoraną vien augalinės kilmės patiekalų meniu yra išvengiamas didelis kiekis galimos kryžminės taršos, nes didžioji dalis produktų yra vienos rūšies Tokios įmonės kūrimo projektas yra itin pelningas, pirmiausia dėl savo unikalumo, bei dėl teorinių paskaičiavimų, esant pakankamam užimtumui. Taip pat įmonės pelningumą didina augalinės mitybos populiarumas, remiantis Google bei PubMed duomenimis susidomėjimas augalinės kilmės mityba, jos nauda kasmet auga. Darbo apimtis. Darbą sudaro 41 puslapiai, 23 lentelės, 5 paveikslai, 28 literatūros šaltiniai, 14 priedų. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject augalinė mityba, veganiškas, vegetariškas, visavalgystė en_US
dc.title Augalinės kilmės patiekalų restorano „Dovar“ gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of production activities in the Vegan Restaurant Dovar en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra