DSpace talpykla

Kavinės „Obelėja“ valgiaraščio papildymas žvėrienos patiekalais

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Petravičius, Daumantas
dc.date.accessioned 2021-08-17T11:21:01Z
dc.date.available 2021-08-17T11:21:01Z
dc.date.issued 2021-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5101
dc.description The final paper. Introduction of game dishes in the menu of the Café Obelėja. Daumantas Petravičius. / Academic supervisor Nijolė Vasiliauskienė; Kauno kolegija/University of Applied Sciences. Department of Food Technology, Faculty of Technology – Kaunas 2021. The aim of the paper. To introduce game dishes in the menu of the Café Obelėja. The object of the paper. Introduction of new game dishes to the menu of the Café “Obelėja”. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economic part, conclusions, list of references, graphic part, annexes. The results of the paper. Theoretical part of the paper presents the analysis of the scholarly literature that venison, wild boar meat elk meat rabbit meat and wild duck meat is healthier and richer in nutrients, vitamins, amino acids, and microelements in comparison to meat of the domesticated animals. In the technological part, a menu of ten different types of game dishes for 107 portions is compiled including technological documentation of the produced dishes, prime-cost cards, food and energy value cards, production flowchart diagram of the grilled wild boar tenderloin and venison loin medallions, „Medžioklė “including Critical Control Points. An applied study was carried out to evaluate nutritional and energy value of the venison loin medallions with cooked fried potatoes and fresh salad, when meat was soaked in three different marinades. Based on the opinions expressed by respondents, the red wine marinade was identified as the most preferable one. The graphic part presents technical drawings of the company premises taking into consideration design to avoid cross-contamination. The economic calculations of the company showed that the intended annual production expenses make 402997,305 EUR, whereas daily expenses up to 1104,10 EUR. Thus, it can be said that the introduction of new dishes in the menu does not result in loss. Furthermore, after carrying out loss and profit analysis it was identified that the introduction of new dishes in the café menu will be profitable. The volume of the paper. The paper consists of 44 pages, 22 tables, 4 figures, 36 references, 3 appendices. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Kavinės „Obelėja“ valgiaraščio papildymas žvėrienos patiekalais. Daumantas Petravičius. / Vadovė lekt. Nijolė Janina Vasiliauskienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021m. Darbo tikslas. Papildyti kavinės „Obelėja“ valgiaraštį žvėrienos patiekalais. Darbo objektas. Kavinės „Obelėja“ valgiaraščio papildymas žvėrienos patiekalais. Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinė-ekonominė dalis, išvados, rekomendacijos/pasiūlymai, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, grafinė dalis, priedai. Darbo rezultatai. Teorinėje dalyje atlikus literatūros šaltinių analizę pastebėta, kad elniena, šerniena, briediena triušiena ir laukinė antiena vertinant su kita naminių gyvulių mėsa, yra turtingesnė maistingosiomis medžiagomis: vitaminais, baltymais, amino rūgštimis ir fiziologiškai aktyviais mikroelementais. Technologinėje dalyje sudarytas dešimties skirtingos rūšies žvėrienos patiekalų valgiaraštis 107 porcijoms su gamintų patiekalų technologine dokumentacija – savikainos bei maistinės ir energinės vertės kortelėmis, nubraižyta technologinių procesų schema, atlikta ant griliaus keptos šernienos išpjovos ,,Delikatesas“ ir elnienos nugarinės medalionų ,,Medžioklė“ technologinių procesų analizė su svarbiausiais patiekalų valdymo taškais. Atliktas taikomasis tyrimas, įvertinant elnienos nugarinės maistines bei juslines savybes, marinuojant mėsą trimis skirtingais marinatais. Pagal respondentų išsakytą nuomonę, išsiaiškinta, kad labiausiai patiko raudonojo vyno marinatas. Grafinėje dalyje nubraižytas „Obelėja“ patalpų planas, siekiant sumažinti kryžminės taršos atsiradimą kavinėje. Ekonominiai skaičiavimai parodė, jog per metus planuojamos gamybos išlaidos sudaro 402997,30 Eur, per dieną planuojamos išlaidos - 1104,10 Eur. Taigi, galima teigti, jog papildyti meniu patiekalai bus kavinei pelningi. Darbo apimtis. Darbą sudaro 44 puslapiai, 22 lentelės, 4 paveikslai, 36 literatūros šaltiniai, 3 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Meniu papildymas, žvėriena, marinavimas, taikomasis tyrimas, elniena en_US
dc.title Kavinės „Obelėja“ valgiaraščio papildymas žvėrienos patiekalais en_US
dc.title.alternative Introduction of game dishes in the menu of the Café Obelėja en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra