DSpace talpykla

Sriubų asortimento atnaujinimas restorane „Verus Gustus“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Dudkevičius, Kipras
dc.date.accessioned 2021-08-17T10:56:19Z
dc.date.available 2021-08-17T10:56:19Z
dc.date.issued 2021-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5098
dc.description The final paper. Renewal of soup assortment in the Restaurant Verus Gustus. Kipras Dudkevičius/Academic advisor. Nijolė Janina Vasiliauskienė; Kauno kolegija University of Applied Sciences, Department of Food technology, Faculty of Technologies– Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To renew the assortment of soups in the restaurant Verus Gustus, as commissioned by this company, and to carry out a technological study on the selection of different thickening methods for thick cod soup with corn and herbs, and to perform a sensory analysis. The object of the paper. Renewal of the assortment in the restaurant Verus Gustus. The structure of the paper. The analysis of literature sources on the topic of nutrition is performed in the work. Technological part, which describes the project of supplementing the soup menu, an applied research on the menu soup "Thick cod soup with corn and herbs", was carried out aiming to analyse the effect of three thickening products on the thick consistency and its sensory properties. The economic-financial assessment of the supplement of the menu is presented - the production costs and the planned profit are calculated. At the end of the paper conclusions, list of literature and information sources and appendices are presented. The results of the paper. In the analysis of literature sources, based on the opinions of the authors and the accumulated information, it was found that the successful operation of a catering company is determined by a unique menu and understanding of the external and internal environment of the restaurant. The classification of soups and their benefits, cooking technology, nutritional value of meat and fish, their defrosting and meat washing is described. The importance of vegetables and fruits for the human body and the analysis of thickeners are analysed. This work is commissioned, thus the technological flowchart is designed for the restaurant „Verus Gustus, with an up-to-date 10 soup menu, it is intended to make 160 servings a day. Technological documentation with photos of dishes is provided, cost calculations of four dishes and calculations of nutritional-energy value of two dishes are performed, the technological scheme of the dish "Thick cod soup with corn and herbs" with CCP and the description of the technological process and chemical, biochemical analysis are prepared. The technological study evaluated the sensory parameters and the impact of selecting three different thickeners for the soup “Thick cod soup with corn and herbs“. Although the most beautiful colour was obtained using a corn thickener, the softer soup with wheat flour and butter, which had a milder, sweeter taste and a smooth consistency, was rated the best. Also, the kitchen plan with layout of facilities of the restaurant Verus Gustus was prepared, taking into account cross-contamination pathways. In the financial and economic part, the total cost of the work is estimated at 474,93 EUR. Work volume: The work consists of 59 pages, 35 tables, 14 figures, references, appendices. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Sriubų asortimento atnaujinimas restorane „Verus Gustus“. Kipras Dudkevičius/Vadovė lekt. Nijolė Janina Vasiliauskienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra – Kaunas, 2021. Darbo tikslas. Atnaujinti sriubų asortimentą restorane „Verus Gustus“, pagal pateiktą šios įmonės užsakymą bei atlikti technologinį tyrimą parenkant tirštai menkės sriubai su kukurūzais ir žolelėmis skirtingus tirštinimo metodus ir atlikti juslinį vertinimą. Darbo objektas. Sriubų asortimento atnaujinimas restorane „Verus Gustus“. Darbo struktūra. Darbe atlikta literatūros šaltinių analizė mitybos tema. Technologinė dalis, kurioje pateikiamas sriubų meniu papildymo projekto aprašas, atliktas taikomasis tyrimas valgiaraščio sriubai „Tirštai menkės sriubai su kukurūzais ir žolelėmis “, kurio tikslas - ištirti trijų tirštinimo produktų įtaką tirštai konsistencijai ir jos juslinėms savybėms. Pateiktas ekonominis – finansinis meniu papildymo įvertinimas – apskaičiuotos gamybos sąnaudos ir planuojamas pelnas. Darbo pabaigoje pateikiamos išvados, literatūros ir informacijos šaltinių sąrašas bei priedai. Darbo rezultatai. Literatūros šaltinių analizėje, remiantis autorių nuomonėmis bei sukaupta informacija, nustatyta, jog sėkmingą maitinimo įmonės veiklą lemia savitas valgiaraštis ir restorano išorinės ir vidinės aplinkos supratimas. Aprašomas sriubų klasifikavimas ir jų nauda, virimo technologija, mėsos ir žuvies maistingumas, jų atšildymas bei mėsos plovimas. Analizuojama daržovių ir vaisių reikšmė žmogaus organizmui bei tirštiklių nagrinėjimas. Šis darbas yra užsakomasis, todėl technologinė programa sudaryta restoranui „Verus Gustus, kuriame atnaujinamas sriubų valgiaraštis sudarytas iš 10 sriubų, kurių numatoma per parą paruošti 160 porcijų. Pateikta technologinė dokumentacija su patiekalų nuotraukomis, atlikti keturių patiekalų savikainos bei dviejų maistinės-energinės vertės skaičiavimai, nubraižyta patiekalo „Tiršta menkės sriuba su kukurūzais ir žolelėmis“ technologinė schema su SVT bei technologinio proceso aprašymas ir cheminis, biocheminis analizavimas. Technologinio tyrimo metu buvo vertinami jusliniai rodikliai ir įtaka, parenkant tris skirtingus tirštiklius sriubai „Tiršta menkės sriuba su kukurūzais ir žolelėmis“. Nors gražiausia spalva buvo išgauta naudojant kukurūzų tirštiklį, tačiau švelnesnė, saldesnį skonį bei glotnią konsistenciją turėjusi sriuba su kvietiniais miltais ir sviestu buvo įvertinta geriausiai. Taip pat, nubraižytas restorano „Verus Gustus virtuvės planas su įrenginių išdėstymu, įvertinant kryžminės taršos kelius. Finansinėje - ekonominėje dalyje apskaičiuota, kad viso darbo išlaidos sudaro 474,93 eurų. Darbo apimtis: Darbą sudaro 59 puslapiai, 35 lentelės, 14 paveikslių, literatūros šaltinių, priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Sriuba, restoranas, valgiaraštis, patiekalas, tirštiklis en_US
dc.title Sriubų asortimento atnaujinimas restorane „Verus Gustus“ en_US
dc.title.alternative Renewal of soup assortment in the Restaurant Verus Gustus en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra