DSpace talpykla

Pašalinių objektų valdymo programos taikymas maisto saugos užtikrinimui kombučios gamybos įmonėje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Griškaitė, Ugnė
dc.date.accessioned 2021-08-17T07:26:57Z
dc.date.available 2021-08-17T07:26:57Z
dc.date.issued 2021-06-16
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5084
dc.description The final paper. Application of foreign object control management system to ensure food safety in a kombucha production plant. Griškaitė/ Academic advisor dr. Aušra Steponavičienė; Kauno kolegija/University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology - Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To apply foreign object control management system in the production of kombucha in accordance with the requirements of international standards regulating food safety. The object of the paper. Production plant of kombucha. The structure of this paper. Introduction, theoretical part, planning and implementation of safe food production, financial and economic evaluation, conclusions, literature and other sources of information. The results of the paper. An analysis of the literature has been carried out", which shows that there is a very good human health and body. The production of the cubicle consists of 21 stages, set 2 important control points: water pasteurization (biological) and glass breakage control (physical). "Designed for the production of a combi plant", the safety zones are indicated: green (low), yellow (medium), red (high). Experimental studies were performed to determine the titratable acidity, total bacterial count, yeast and mold count, pH, and BRIX content. The cost of production of the cubicle has been calculated. The volume of the paper. The paper consists of 41 pages, 22 tables, 25 references, 3 appendices. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Pašalinių objektų valdymo programos taikymas maisto saugos užtikrinimui kombučios gamybos įmonėje. Ugnė Griškaitė. / Vadovas lekt. Aušra Steponavičienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Darbo tikslas. Pagal maisto saugą reglamentuojančių tarptautinių standartų reikalavimus pritaikyti pašalinių objektų valdymo programą kombučios gamyboje. Darbo objektas. Kombučios gamybos įmonė. Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, saugių maisto produktų gamybos planavimas ir realizavimas, finansinis – ekonominis įvertinimas, išvados, literatūros ir kiti informacijos šaltiniai. Darbo rezultatai. Atlikta literatūros analizė, kuri parodė jog kombučia turi labai dideli poveikį žmogaus sveikatai ir organizmui. Kombučios gamybą sudaro 21 etapas, nustatyti 2 svarbus valdymo taškai: vandens pasterizacija (biologinis) ir stiklo dūžio kontrolė (fizikinis). Suprojaktuota kombučios gamybos įmonė, nurodytos saugos zonos: žalia (žema), geltona (vidutinio), raudona (aukšta). Atlikti eksperimentiniai tyrimai, nustatytas titruojamas rūgštingumas, bendras bakterijų skaičius, mielių ir pelėsiu skaičius, pH bei BRIX kiekis. Apskaičiuota kombučios gamybos savikaina. Darbo apimtis. Darbą sudaro 41 puslapiai, 22 lentelės, 25 literatūros šaltiniai, 3 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kombučia, pašaliniai objektai, RVASVT en_US
dc.title Pašalinių objektų valdymo programos taikymas maisto saugos užtikrinimui kombučios gamybos įmonėje en_US
dc.title.alternative Application of foreign object control management system to ensure food safety in a kombucha production plant en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra