DSpace talpykla

Netikro kalakutienos kepto zuikio su priedais technologiniai sprendimai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Riševičienė, Živilė
dc.date.accessioned 2021-08-17T06:16:33Z
dc.date.available 2021-08-17T06:16:33Z
dc.date.issued 2021-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5079
dc.description The final paper. Technological solutions for the production of meatloaf from minced turkey meat with additives. Živilė Riševičienė. / Scientific advisor: Žydronė Žarskienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To analyse technological solutions and apply them to the designed meat processing workshop. Shift production capacity is 500 kg. The object of the paper. Technological solutions for the production of meatloaf from minced turkey meat with additives. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other sources, appendices. The results of the paper. The paper provides detailed descriptions of products, raw materials and packaging materials. Raw materials used in the products: turkey, carrots, onions, garlic, sunflower oil, five pepper mix, iodized salt, cinnamon, dried oregano, bay leaves, ground breadcrumbs, 30% fat cream, sun-dried tomatoes, pistachio kernels, dried cranberries, eggs. The production process of meatloaf from minced turkey meat with additives is described in detail. An examination of the entire production chain of meatloaf from minced turkey meat with additives identified one Critical Control Point heat treatment of products CCP-1B. The identified risk factor is of biological origin and changes in temperature create favourable conditions for the development of pathogenic microorganisms. Cross-contamination and traffic flows of staff, raw materials and finished products in the premises were assessed in the course of the projection of the plant, which produces meatloaves from minced turkey meat with additives. A financial and economic evaluation of the project has been performed. The products are profitable, the productivity of the meat culinary company is sufficient. After estimating net profit, the payback period of the company is six months. The selling price of the product is 12.10 Eur per kilogram, and the prime-cost price of the products: meatloaf from minced turkey meat with pistachios and sun-dried tomatoes - 10.15 EUR/kg, meatloaf from minced turkey meat with dried cranberries - 9.26 EUR/kg. The volume of the paper. The paper includes 56 pages, 35 tables, 1 illustration, 73 literature sources and 2 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Netikro kalakutienos kepto zuikio su priedais technologiniai sprendimai. Živilė Riševičienė. / Vadovė lekt. Žydronė Žarskienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas – išanalizuoti technologinius sprendimus ir juos pritaikyti suprojektuotam mėsos perdirbimo cechui. Pamainos našumas 500 kg. Baigiamojo darbo objektas – netikro kalakutienos zuikio su priedais technologiniai sprendimai. Baigiamojo darbo struktūra – įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis– ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų šaltinių sąrašas, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Darbe pateikti išsamūs produktų, žaliavų bei pakavimo medžiagų aprašai. Gaminiams naudojamos žaliavos: kalakutiena, morkos, svogūnai, česnakai, saulėgrąžų aliejus, penkių pipirų mišinys, joduota druska, cinamonas, džiovinti raudonėliai, lauro lapai, malti džiūvėsiai, grietinėlė 30 % riebumo, saulėje džiovinti pomidorai, pistacijų branduoliai, džiovintos spanguolės, kiaušiniai. Išsamiai aprašytas netikro kalakutienos kepto zuikio su priedais gamybos procesas. Išnagrinėjus visą netikro kalakutienos kepto zuikio su priedais gamybos grandinę, nustatytas vienas svarbus valdymo taškas. Gaminių terminis apdorojimas SVT-1B. Nustatytas rizikos veiksnys yra biologinės kilmės, ir dėl temperatūros pokyčių atsiranda palankios patogeninių mikroorganizmų vystymuisi sąlygos. Projektuojant įmonę, kurioje gaminami netikri kalakutienos kepti zuikiai su priedais, buvo įvertinti patalpų, darbuotojų, žaliavų ir gatavos produkcijos kryžminės taršos ir judėjimo srautai. Atlikas finansinis–ekonominis projekto įvertinimas. Gaminiai yra pelningi, mėsos konditerinių gaminių gamybos įmonės našumas yra pakankamas. Įvertinus grynąjį pelną, įmonės atsipirkimo laikas yra pusė metų. Gaminio pardavimo kaina yra 12,10 Eur už kilogramą, o gaminių savikaina : netikro kalakutienos kepto zuikio su pistacijomis ir saulėje džiovintais pomidorais – 10,15 Eur/kg, netikro kalakutienos zuikio su džiovintomis spanguolėmis – 9,26 Eur/kg. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 56 puslapiai, 35 lentelės, 1 paveikslas, 73 literatūros šaltiniai, 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject netikras kalakutienos keptas zuikis, technologiniai sprendimai en_US
dc.title Netikro kalakutienos kepto zuikio su priedais technologiniai sprendimai en_US
dc.title.alternative Technological solutions for the production of meatloaf from minced turkey meat with additives en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra