DSpace talpykla

Varškės sūrio su liofilizuotomis avietėmis gamybos technologija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Pauža, Mantas
dc.date.accessioned 2021-08-17T06:00:41Z
dc.date.available 2021-08-17T06:00:41Z
dc.date.issued 2021-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5076
dc.description The final paper. Production technology of curd cheese with lyophilized raspberries. Mantas Pauža. / Scientific advisor: doc. dr. Ernesta Trečiokienė; Kauno kolegija, Univeristy of Applied Science, Faculty of Technologies, Departament of Food Technology. - Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To design the production technology of curd cheese with lyophilized raspberries. The object of the paper. Curd cheese with lyophilized raspberries production workshop. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, literature and other information sources, appendices. The results of the paper. The final work reviews the technology of curd cheese production and applies it to the production of curd cheese with lyophilized raspberries. A workshop with a production capacity of 500 kg per shift has also been designed. The curd cheeses are packed in vacuum bags and in cardboard boxes. The raw material required to produce the intended quantity of the product is 3281.48 kg milk, 1.6 kg raspberries and 8.3 kg salt. After analyzing the production plan, three SVTs were identified: SVT-1C for raw material acceptance, SVT-2B for pasteurization, and SVT-3F for product packaging. After calculating the financial and economic indicators, the price per kilogram of product was set at EUR 5.99. The volume of the paper. Thesis consists of 37 pages, 11 tables, 1 picture, 31 reference sources and 2 appendices. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Varškės sūrio su liofilizuotomis avietėmis gamybos technologija. Mantas Pauža . / Vadovė doc. dr. Ernesta Trečiokienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Suprojektuoti varškės sūrio su liofilizuotomis avietėmis gamybos technologiją. Baigiamojo darbo objektas. Varškės sūrio su liofilizuotomis avietėmis gamybos cechas. Baigiamojo darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis – ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijų šaltiniai, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Baigiamajame darbe apžvelgta varškės sūrio gamybos technologija ir pritaikyta gaminti varškės sūrį su liofilizuotomis avietėmis. Taip pat suprojektuotas cechas, kurio našumas yra 500 kg sūrio per pamainą. Pagaminti varškės sūriai pakuojami į vakuuminius maišelius ir į kartonines dėžes. Žaliavos, reikalingos pagaminti numatytą kiekį produkto, yra 3281,48 kg pieno, 1,6 kg aviečių ir 8.3 kg druskos. Išanalizavus gamybos planą, nustatyti trys SVT: SVT-1C priimant žaliavas, SVT-2B pasterizuojant ir SVT-3F fasuojant produktą. Apskaičiavus finansinius ekonominius rodiklius, kilogramo produkto kaina nustatyta 5.99 Eur. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 37 puslapiai, 11 lentelių, 1 paveikslas, 31 literatūros šaltiniai, 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject varškė, sūris, avietė, pienas, druska en_US
dc.title Varškės sūrio su liofilizuotomis avietėmis gamybos technologija en_US
dc.title.alternative Production technology of curd cheese with lyophilized raspberries en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra