DSpace talpykla

Šviesiojo elio gamybos technologija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Paškauskaitė, Justė
dc.date.accessioned 2021-08-17T05:50:13Z
dc.date.available 2021-08-17T05:50:13Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5072
dc.description The final paper. Production technology of light ale. Juste Paskauskaite / Scientific advisor: Associate Professor Aušra Šimonėlienė; Kauno kolegija/University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. - Kaunas, 2021. The purpose of the paper - To design a light ale plant and a manufacturing plant. The object of the paper. Production technology of light ale with natural beer flavour additive "Passionfruit" and light ale with natural beer flavour enhancer "Coffee". The structure of the paper. Final work consists of title page, declaration of academic integrity, final work assignment, table of contents, lists of tables and figures, abbreviation and concept glossary, summary, introduction, theoretical part, technological part, financial-economic evaluation, conclusions, literature and other sources of information description, annexes. The results of the paper. Light ale brewery that produces light ale with natural beer flavour additive "Passionfruit" which annual production capacity is 101000 litres, and light ale with natural beer flavour additive "Coffee" which production capacity is 101000 litres has been designed. Total production capacity is 202000 litres per year. The brewery will brew 1000 l of light ale with the natural beer flavour additive "Passionfruit", the next day will be boiled 1000 l. light ale with the natural beer flavouring „Coffee“. The brewery works in one shift, from 9 a.m. to 6 p.m. The working day of the staff will last 8 hours, excluding 1 hour for break. Beer brewing will take place 4 days a week. During the year, employees will have 10 days of annual leave, 13 days of public holiday. The company will work for 245 working days, including 202 days for brewing beer, 43 days for other work and beer bottling. Annual effective working time is 1960 hours. Consumption of raw materials per day, week, month and year has been calculated. The costs of auxiliary materials are estimated to be 290445.4 EUR. A light ale flow diagram has been designed, a HACCP program has been developed to ensure safe production. The characteristics of the used equipment and modelling of the production premises have been prepared. The total area of the company is 530.88 m2. Calculated financial - economic indicators: the annual costs of light ale with natural beer flavour additive "Passionfruit" and light ale with natural beer flavour additive "Coffee" are 2180661.86 EUR. The pay off period for both light ale species is 8 years and 5 months. The volume of the paper: The paper consists of 59 pages, 27 tables, 1 illiustrations, 54 literature sources and 3 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Šviesiojo elio gamybos technologija Justė Paškauskaitė / Vadovė dr. Aušra Šimonėlienė; Kauno kolegija; Technologijų fakulteto Maisto technologijos katerdra. – Kaunas, 2021. Darbo tikslas – sukurti šviesiojo elio receptūras ir suprojektuoti gamybos įmonę. Darbo objektas. Šviesaus elio su natūraliu alaus skonio priedu „Passionfruit“ ir šviesaus elio su natūraliu alaus skonio priedu „Coffee“ gamybos technologija. Darbo struktūra. Baigiamąjį darbą sudaro antraštinis lapas, akademinio sąžiningumo lapas, baigiamojo darbo užduotis, turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrumpų ir sąvokų žodynėlis, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis–ekonominis įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Suprojektuota šviesiojo elio gamybos įmonė – šviesiojo elio su natūraliu alaus skonio priedu „Passionfruit“ metinė gamybos apimtis 101000 l, šviesiojo elio su natūraliu alaus skonio priedu „Coffee“ 101000 l, bendra gamybos apimtis yra 202000 l. Alaus gamybos ceche bus verdama 1000 l šviesiojo elio su natūraliu alaus skonio priedu „Passionfruit“, kitą dieną bus verdama 1000 l šviesiojo elio su natūraliu alaus skonio priedu „Coffee“. Alaus gamybos cechas dirbs vieną pamainą, nuo 9 iki 18 valandos. Darbuotojų darbo diena truks 8 valandas, 1 valanda bus poilsio. Alaus virimai bus atliekami 4 dienas per savaitę. Per metus darbuotojai turės 10 poilsio dienų, 13 šventinių dienų, bus 245 darbo dienos, iš kurių 202 dienas bus verdamas alus, 43 dienas bus atliekami kiti darbai bei bus pilstomas alus. Metinis efektyvus darbo laikas – 1960 valandos. Paskaičiuotas žaliavų sunaudojimo kiekis per dieną, savaitę, mėnesį ir metus. Apskaičiuotos pagalbinių medžiagų išlaidos, kurios yra 290445,4 Eur. Paruošta šviesiojo elio srauto diagrama, sudaryta RVASVT programa, kuri leis užtikrinti saugią gamybą. Parengtos naudojamų įrenginių charakteristikos bei gamybinių patalpų modeliavimas. Bendras įmonės plotas užima 530,88 m2. Apskaičiuoti finansiniai–ekonominiai rodikliai: šviesaus elio su natūraliu alaus skonio priedu „Passionfruit“ ir šviesaus elio su natūraliu alaus skonio priedu „Coffee“ metinės išlaidos yra 2180661,86 Eur. Abiejų šviesiųjų elių rūšių atsipirkimo laikas yra 8 metai ir 5 mėnesiai. Darbo apimtis: Darbą sudaro 59 puslapiai, 27 lentelės, 1 paveikslai, 54 literatūros šaltinių, 3 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject šviesusis elis, pasiflora, kava en_US
dc.title Šviesiojo elio gamybos technologija en_US
dc.title.alternative Production technology of light ale en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra