DSpace talpykla

Simbiotinių bakterijų ir mielių kultūrų panaudojimas fermentuotos arbatos gėrimo gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Danytė, Urtė
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:47:09Z
dc.date.available 2021-08-16T11:47:09Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5063
dc.description The final paper. Use of symbiotic bacteria and yeast culture in the production of fermented tea beverage Urtė Danytė- Scientific advisor: Dr. Aušra Šimonėlienė; Kauno kolegija/University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. - Kaunas, 2021. The purpose of the paper – Establishing a production company that specializes in making fermented tea using symbiotic culture of bacteria and yeast (SCOBY), as an advanced alternative to alcoholic sparkling beverages. The object of the paper. Fermented tea beverage known as kombucha. The structure of the paper. Final thesis consists of a title page, a declaration of academic integrity, final work assignment, content, lists of tables and images, abbreviation and a vocabulary of abbreviations, as well as, a summary, introduction, theoretical and technological part, financial-economic evaluation, a conclusion and literature/other sources information, description and annexes. The results of the paper. Establishment of a production company that specializes in making fermented tea using symbiotic culture of bacteria and yeast (SCOBY). The company will produce five flavours of fermented kombucha tea using: red Sichuan peppercorns (21 600 l), hibiscus (14 400 l), aronia berry (7 200 l), elderberry (14 400 l) and lavender flowers (14 000 l). The annual production volume for the workshop is estimated to be 70 560 l. The kombucha production workshop will produce 800 l of one-flavored fermented tea in one cycle. These cycles will take place on even-numbered weeks of the year, Monday and Friday. During the days of production, two different flavors of tea will be made. During the 14-day production/fermentation process it is planned to produce around 1600 liters of fermented tea. Production workshop for kombucha will work a single shift from 6 AM until 3 PM. The staff will work 244 working days a year, of which 90 days will be scheduled for fermented tea production. For the remaining 154 days, other miscellaneous duties will be carried out: cleaning, washing of kegs and other related equipment. Bottling of kombucha into glass bottles, product quality check, as well as marketing for the beverage. The estimated production loss of 2% per year, from 72000 l has been estimated. During the year, the workshop is expected to sell 70560 l of kombucha tea with additives. A flow chart for kombucha has been prepared. The characteristics of the equipment that is currently being used, as well as, the modelling of production premises have been prepared. The total premises of the company is 250 square meters. Calculated the financial and economic indicators as: The annual cost of kombucha wo; be 336.632,57 EUR. It has been calculated that the company will be profitable after 7 yr and 2 mths. Scope of work: The paper includes 44 pages, 19 tables, 1 illustration, 29 literature sources and 1 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas: ”Simbiotinių bakterijų ir mielių kultūrų panaudojimas fermentuotos arbatos gėrimo gamyboje.” Urtė Danytė. / Vadovė dr. Aušra Šimonėlienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Darbo tikslas – suprojektuoti įmonę, kurioje bus gaminama fermentuota arbata, panaudojant simbiotinę bakterijų ir mielių kultūrą (SCOBY), kaip pažangią alternatyvą alkoholiniams putojantiems gėrimams. Darbo objektas. Fermentuotas kombučia arbatos gėrimas. Darbo struktūra. Baigiamąjį darbą sudaro: antraštinis lapas, akademinio sąžiningumo lapas, baigiamojo darbo užduotis, turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrumpų ir sąvokų žodynėlis, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis – ekonominis įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Suprojektuoti įmonę, kurioje bus gaminama fermentuota arbata, panaudojant simbiotinę bakterijų ir mielių kultūrą (SCOBY). Įmonė gamins penkių skonių fermentuotą kombučia arbatą: timuro uogų (21 600 l), kinrožių (14 400 l), aronijos uogų (7 200 l), šeivamedžio (14 400 l) ir levandos žiedų (14 000 l). Cecho gamybos metinė apimtis planuojama 70 560 l. Gamybos ceche vieno ciklo metu bus gaminama 1600 l kombučia arbatos. Gamybos ciklai vyks mėnesio lyginėmis savaitėmis, pirmadienį ir penktadienį. Vieno ciklo metu bus gaminamos dviejų skirtingų skonių arbatos. Gamybos procesas trunka 14 d. Kombučia gamybos cechas dirbs vieną pamainą nuo 6 val. iki 15 val. Darbuotojų darbo diena truks 8 val. ir 1 val. poilsio. Per metus darbuotojai dirbs 244 darbo dienas, iš kurių 90 d. bus gaminama fermentuota arbata. Likusias 154 d. bus atliekami kiti įvairūs darbai: valymai, statinių ir įrangos plovimas, kombučia gėrimo išpilstymas į stiklinę tarą, prekių perrinkimas, o taip pat gėrimo marketingas. Numatomas gamybinis nuostolis 2 % per metus, nuo 72000 l. Per metus gamybos cechas pagamins 70560 l kombučia gėrimo su priedais. Sumodeliuota kombučia srauto diagrama išanalizuotas rizikos veiksniai ir nustatytas SVT 1-B įvertinant gaminio pH. Parinktos įrenginių charakteristikos bei gamybinių patalpų išdėstymas. Bendras įmonės plotas užima 250 m2. Apskaičiuoti finansiniai – ekonominiai rodikliai: skirtingų kombučia gėrimo skonių metinės išlaidos sudaro 336.632,57 Eur. Įmonė bus pelninga po septynerių metų ir dviejų mėnesių. Apskaičiuotos pagalbinių medžiagų išlaidos, kurios sudaro 75,552 Eur. Darbo apimtis: Darbą sudaro 44 puslapiai, 19 lentelių, 1 paveikslas, 29 literatūros šaltiniai, 1 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.title Simbiotinių bakterijų ir mielių kultūrų panaudojimas fermentuotos arbatos gėrimo gamyboje en_US
dc.title.alternative Use of symbiotic bacteria and yeast culture in the production of fermented tea beverage en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra