DSpace talpykla

Šaltai rūkytų dešrų su liofilizuotų daržovių milteliais eksperimentinė gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Puškaitė, Erika
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:18:36Z
dc.date.available 2021-08-16T11:18:36Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5057
dc.description The final paper. Experimental production of cold smoked sausages with lyophilized vegetable powder. Erika Puškaitė. / Scientific advisor: Irina Koscelkovskienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To prepare a project of the experimental production of cold smoked sausages with lyophilized vegetables (radish, beetroot and leek) and evaluate the impact of the used additives on the quality of the products. The object of the paper. Production of cold smoked sausages with lyophilized vegetable powder. The structure of the paper. Contents, list of tables and iustrations, list of references and appendixes, summary, theoretical and technological part, financial – economical project evaluation, conclusions, list of literature and other information sources, appendixes, declaration of professional bachelor final work, consultant recommendations. The results of the paper. After reviewing information list it was considered that by freeze-dried method canned products maintains all tastes, chemical properties and are fluffy and crunchy. The company’s efficiency is 3000 kg per shift of cold smoked sausages: 1200 kg with freeze-dried beetroots, 1000 kg with freeze-dried radish and 800 kg with freeze-dried leeks. All raw materials have to meet required technical regulations and norms. After carrying out HACCP project analysis set CCP points: CCP 1B – materials acceptance and storaging; CCP 2B – maturation; CCP 1F – inspection by metal detector. After carrying out projecting it was calculated that company’s area takes 985,19 m2; in the production room will be used high productivity equipment (mixer, vacuum stuffing, smoking cameras). By calculating experimental production indicators the results showed that cold smoked sausages average cost is 6,45 Eur/1 kg. Freeze-dried and dried vegetable powder (radish and beetroots) can be used in sausages production as sodium nitrite alternative. The volume of the paper. The paper includes 47 pages, 22 tables, 7 illustrations, 54 literature sources and 4 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Šaltai rūkytų dešrų su liofilizuotų daržovių milteliais eksperimentinė gamyba. Erika Puškaitė. Vadovė lekt. Irina Koscelkovskienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijų katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas: Parengti eksperimentinį šaltai rūkytų dešrų su liofilizuotų daržovių (ridikėlių, burokėlių ir porų) milteliais gamybos projektą, įvertinti panaudotų priedų įtaką gaminių kokybei. Baigiamojo darbo objektas: Šaltai rūkytų dešrų su liofilizuotų daržovių milteliais gamyba. Baigiamojo darbo struktūra: turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrumpų ir sąvokų žodynėlis, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai, profesinio bakalauro baigiamojo darbo deklaracija, konsultantų atsiliepimai. Baigiamojo darbo rezultatai. Apžvelgus informacinius šaltinius nustatyta, kad liofilizacijos būdu konservuoti produktai išlaiko visas skonines, chemines savybes ir yra purūs, traškūs. Pasirinkta, kad per pamainą projektuojamoje įmonėje bus gaminama 3000 kg šaltai rūkytų dešrų: 1200 kg su liofilizuotais burokėliais, 1000 su liofilizuotais ridikėliais ir 800 kg su liofilizuotais porais. Visos gaunamos žaliavos turi atitikti techninius reglamentus ir normas. Atlikus projekto RVASVT analizę, nustatyti SVT taškai: SVT 1B - žaliavos priėmimas ir laikymas; SVT 2B – brandinimas; SVT 1F – patikra metalo detektoriumi. Atlikus įmonės projektavimą apskaičiuota, kad įmonė užims 985,19 m2 plotą; gamybiniam cechui bus naudojami didelio našumo įrenginiai (maišyklė, vakuuminis kimštuvas, rūymo kameros). Apskaičiavus eksperimentinės gamybos rodiklius gautas rezultatas rodo, kad šaltai rūkytos dešros vidutinė savikaina yra 6,45 Eur/1 kg. Atlikus tyrimus galima teigti, kad liofilizuoti ir džiovinti daržovių milteliai (burokėliai ir ridikėliai) gali būti naudojami dešrų pramonėje kaip natrio nitrito alternatyva. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 47 puslapiai, 22 lentelės, 7 paveikslai, 54 literatūros šaltiniai, 4 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject šaltai rūkytos dešros, šaltas rūkymas, liofilizacija, liofilizuotos daržovės. en_US
dc.title Šaltai rūkytų dešrų su liofilizuotų daržovių milteliais eksperimentinė gamyba en_US
dc.title.alternative Experimental production of cold smoked sausages with lyophilized vegetable powder en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra