DSpace talpykla

Daržovių pyragų be pridėtinio cukraus asortimento plėtra

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Kungytė, Indrė
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:07:24Z
dc.date.available 2021-08-16T11:07:24Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5052
dc.description Final paper. Assortment development of vegetable pies without added sugar. Indrė Kungytė. Scientific supervisor dr. Svajūnė Garmuvienė. Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To develop recipes for vegetable pies without added sugar, using zucchini and pumpkin, suitable for people with diabetes or do not consume added sugar, and to design production processes. The object of the paper. Zucchini(courgette) and pumpkin pies without added sugar. The structure of the paper. The final paper reviews the scientific literature on the production of vegetable cakes without added sugar. The evaluation of quality indicators and organoleptic analysis of zucchini and pumpkin cakes were carried out in the research part. Raw materials, auxiliary materials and evaluation of the technological and financial-economic calculations were described in the technological part. Chemical/biochemical analysis was also performed. Possible quality and safety aspects were reviewed. The results of the paper. Using natural sweetener stevia instead of sugar, a new assortment of vegetable pies without added sugar was developed: "Traditional Cake", "Zucchini Cake" and "Pumpkin Cake". "Traditional cake" is made without vegetables following the traditional recipe, however more eggs are used in the production of the cake to increase the moisture and rheological properties of the dough. In the other two cakes chopped zucchini or pumpkin are used in their recipes. Vegetable additives improve the quality of the dough and the finished pastry, increase the moisture content, reduce the energy value and improve the organoleptic properties, and increase the overall acceptability for consumers. It is planned to bake 1500 kg of cakes per shift. The food quality and safety analysis identified Critical Control Points CCP - 1B - baking (temperature and time meter) and CCP – 2P - metal detector inspection in the packaging. After evaluating the financial and economic indicators, the prime-cost of the intended production: “Traditional cake” - 14.04 EUR/kg, “Pie with zucchini” - 14.36 EUR/kg and “Pie with pumpkin” - 14.60 EUR/kg. The volume of the paper. The paper consists of 48 pages, 18 tables, 5 illustrations, 70 references and 3 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Daržovių pyragų be pridėtinio cukraus asortimento plėtra. Indrė Kungytė. Vadovė dr. Svajūnė Garmuvienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Sukurti daržovių pyragų be pridėtinio cukraus receptūras, tinkamas vartoti diabetu sergantiems arba nevartojantiems pridėtinio cukraus žmonėms, panaudojant cukinijas ir moliūgus, bei suprojektuoti gamybos procesus. Baigiamojo darbo objektas. Pyragai be pridėtinio cukraus su cukinijomis ir moliūgais. Baigiamojo darbo struktūra. Šiame darbe aptariama mokslinė literatūra apie daržovių pyragų be pridėtinio cukraus gamybą. Tiriamojoje dalyje atliktas pyragų su cukinijomis ir moliūgais kokybės rodiklių bei juslinis įvertinimas. Technologinėje dalyje aprašytos numatomos naudoti žaliavos ir pagalbinės medžiagos bei įvertinti technologiniai ir finansiniai–ekonominiai skaičiavimai. Taip pat atlikta cheminė / biocheminė analizė. Aptarti galimi kokybės ir saugos aspektai. Baigiamojo darbo rezultatai. Sukurtas naujas, be pridėtinio cukraus, vietoj cukraus naudojant natūralų saldiklį steviją, daržovių pyragų asortimentas: „Tradicinis pyragas“, „Pyragas su cukinija“ ir „Pyragas su moliūgu“. „Tradicinis pyragas“ gaminamas pagal tradicinę receptūrą be daržovių, bet tešlos drėgmės padidinimui ir reologinių savybių pagerinimui, pyrago gamyboje naudojama daugiau kiaušinių. Kitų dviejų pyragų receptūroje naudojamos susmulkintos cukinijos arba moliūgai. Daržovių priedai pagerina tešlos ir gatavo kepinio kokybę, padidina drėgmės kiekį, sumažina energinę vertę ir pagerina juslines savybes bei padidina bendrą vartotojų priimtinumą. Per pamainą planuojama iškepti 1500 kg pyragų. Atlikus maisto kokybės ir saugos analizę nustatyti svarbūs valdymo taškai: SVT – 1B – kepime (temperatūros ir laiko matuoklis) ir SVT – 2F – tikrinimas metalo detektoriumi pakavime. Įvertinus finansinius–ekonominius rodiklius numatomų gaminių savikaina: „Tradicinis pyragas“ - 14,04 Eur/kg, „Pyragas su cukinija“ - 14,36 Eur/kg ir „Pyragas su moliūgu“ - 14,60 Eur/kg. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 48 puslapiai, 18 lentelių, 5 paveikslai, 70 literatūros šaltiniai, 3 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.title Daržovių pyragų be pridėtinio cukraus asortimento plėtra en_US
dc.title.alternative Assortment development of vegetable pies without added sugar en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra