DSpace talpykla

Putojančio aronijų – obuolių vyno gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Jeremičiūtė, Dominyka
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:04:37Z
dc.date.available 2021-08-16T11:04:37Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5051
dc.description The final paper. Production of sparkling aronia berry and apple wine. Dominyka Jeremičiūtė. / Scientific advisor: Aušra Šimonėlienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To model the process of aronia berry and apple sparkling wine production using the reservoir production method. The object of the paper. Sparkling wine. The structure of the paper. The final paper consists of a theoretical part, a technological part and financial - economic calculations and their evaluation. The results of the paper. Production capacity of sparkling aronia berry and apple wine is 10000 litres per year. 5000 litres of dry and 5000 litres of semi – sweet sparkling wine. This sparkling wine is characterized by a burgundy red colour, easily rising bubbles, a unique taste and aroma of aronia berries, flowers and fruits. It is planned to produce one batch per year as the secondary fermentation, during which the main organoleptic, chemical and physical properties of the sparkling wine, will last for 9 months. Critical Control Points in the production of sparkling aronia berry and apple wine was identified CCP-1P glass break. Glass breakage is prevented by visual inspection during reception and during bottling, each bottle passes through manual inspection. If glass breakage is observed, it shall be registered and removed in accordance with the established procedures. Economic and financial indicators show that the designed production is profitable. Net profit amounts to 50063,29 EUR which is 15 %. The sales volume is 285700 EUR per year, when the price of 1 litre of the product is 28,57 EUR. It is estimated that the fixes assets will pay within 7 years. Due to low production capacity, the profits are small. The volume of the paper. The paper includes 42 pages, 21 tables, 1 illustrations, 28 literature sources and 4 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Putojančio aronijų – obuolių vyno gamyba. Dominyka Jeremičiūtė. / Vadovė doc. dr. Aušra Šimonėlienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Sumodeliuoti aronijų – obuolių putojančio vyno gamybos procesą, taikant rezervuarinį gamybos būdą. Baigiamojo darbo objektas. Putojantis vynas. Baigiamojo darbo struktūra. Darbas sudarytas iš teorinės dalies, technologinės dalies ir finansinių– ekonominių skaičiavimų ir jų vertinimo. Baigiamojo darbo rezultatai. Gaminamas putojantis aronijų – obuolių vynas 10000 l per matus, 5000 l sauso ir 5000 l pusiau saldaus. Šis putojantis vynas pasižymi burgundiškai raudona spalva, lengvai kylančiais burbuliukais, išskirtiniu aronijų, gėlių bei vaisių skoniu bei aromatu. Numatyta gaminti vieną partiją per metus, kadangi antrinė fermentacija, kurios metu susiformuoja pagrindinės putojančio vyno juslinės bei cheminės, fizikinės savybės, truks 9 mėnesius. Putojančio aronijų – obuolių vyno gamyboje išskirtas svarbus valdymo taškas – stiklo dūžis SVT 1 – F. Stiklo dūžio išvengiama apžiūrint vizualiai priėmimo metu bei pilstymo metu – kiekvienas butelis pereina per rankas. Pastebėjus stiklo dūžį jis registruojamas ir pašalinamas pagal nustatytas tvarkas. Ekonominiai–finansiniai rodikliai rodo, kad suprojektuota gamyba pelninga. Grynasis pelnas sudaro 50063,29 Eur, kas yra 15 %. Pardavimų apimtis sudaro 285700 Eur per metus, kai produkto 1 l kaina 28,57 Eur. Paskaičiuota, kad ilgalaikis turtas atsiperka per 7 metus. Kadangi gamybos apimtys ribotos, gaunamas pelnas nedidelis. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 42 puslapiai, 21 lentelė, 1 paveikslas, 28 literatūros šaltiniai, 4 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Putojantis vaisių – uogų vynas, fermentacija, obuoliai, aronijos en_US
dc.title Putojančio aronijų – obuolių vyno gamyba en_US
dc.title.alternative Production of sparkling aronia berry and apple wine en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra