DSpace talpykla

Ožkos sūrio su džiovintų citrusinių vaisių žievelėmis gamybos technologija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Grigaitytė, Karolina
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:01:23Z
dc.date.available 2021-08-16T11:01:23Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5049
dc.description The final paper. Production technology of goat milk cheese with dried citrus peel. Karolina Grigaitytė./Scientific advisor: lecturer Ilona Šostakienė; Kauno kolegija/University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. - Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To model the technology of goat cheese with dried citrus peel and to perform the analysis of cheese quality indicators. The object of the paper. Technology for the production of goat cheese with citrus peel. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economic project evaluation, conclusions, literature and other information sources, appendices. The results of the paper. In the final work, a goat cheese with citrus peel production workshop is designed, which produces 500 kg of goat cheese with citrus peel, cream 30 % fat 55 kg, and the by-product whey 2450.2 kg is obtained. The cheeses are packed in vacuum bags of 0.3 kg each, and the cream is poured into 20 l plastic buckets. Raw materials required for the production of goat cheese with additives: goat's milk - 2996.78 l, yeast - 0.09 kg, calcium chloride - 0.749 kg, dried lemon peel - 2.58 kg, orange peel - 2.58 kg, salt - 9, 8 kg. Annual production of goat cheese with citrus peel - 122500 kg, cream - 13852.3 kg, whey - 600299 kg. After analyzing the food safety risk, important control points were identified for receiving CCP-1B and CCP-1C milk, pasteurizing milk CCP-2B, pasteurizing cream CCP-3B and during packaging and labeling, performing a check with the metal detector CCP-1P. The area of the goat cheese with citrus peel workshop is 392,788 m2. After calculating the financial and economic indicators, the selling price per kilogram of goat cheese with citrus peel was set at 25 Eur, cream at 7 Eur and whey at 0.4 Eur. The volume of the paper. The paper includes 50 pages, 16 tables, 7 illustrations, 39 literature sources and 2 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Ožkos sūrio su džiovintų citrusinių vaisių žievelėmis gamybos technologija. Karolina Grigaitytė./Vadovė lekt. Ilona Šostakienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. - Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Sumodeliuoti ožkos sūrio su džiovintų citrusinių vaisių žievelėmis technologiją ir atlikti sūrio kokybinių rodiklių analizę. Baigiamojo darbo objektas. Ožkos sūrio su citrusinių vaisių žievelėmis gamybos technologija. Baigiamojo darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijų šaltiniai, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Baigiamajame darbe suprojektuotas ožkos sūrio su citrusinių vaisių žievelėmis gamybos cechas, kuriame gaminama 500 kg ožkos sūrio su citrusinių vaisių žievelėmis, grietinėlės 30 % riebumo 55 kg, bei gaunamas šalutinis produktas - išrūgos 2450,2 kg. Pagaminti sūriai pakuojami į vakuuminius maišelius po 0,3 kg, grietinėlė išpilstoma į 20 l plastikinius kibirus. Reikalingos žaliavos ožkos sūrio su priedais gamybai: ožkos pienas - 2996,78 l, raugas - 0,09 kg, kalcio chloridas - 0,749 kg, džiovintos citrinos žievelės - 2,58 kg , apelsino žievelės - 2,58 kg, druska - 9,8 kg. Metinė ožkos sūrio su citrusinių vaisių žievelėmis gamybos apimtis - 122500 kg, grietinėlės - 13852,3 kg, išrūgų - 600299 kg. Išanalizavus maisto saugos riziką, nustatyti svarbūs valdymo taškai priimant pieną SVT-1B ir SVT-1C, pasterizuojant pieną SVT-2B, pasterizuojant grietinėlę SVT-3B ir fasavimo, ženklinimo metu, atliekant patikrą su metalo detektoriumi SVT-1F. Ožkos sūrio su citrusinėmis vaisių žievelėmis cecho plotas yra 392,788 m2. Apskaičiavus finansinius - ekonominius rodiklius nustatyta ožkos sūrio su citrusinių vaisių žievelėmis pardavimo kilogramo kaina - 25 Eur, grietinėlės - 7 Eur ir išrūgų - 0,4 Eur. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 50 puslapių, 16 lentelės, 7 paveikslai, 39 literatūros šaltiniai, 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject ožkos sūris, citrusų žievelės, ožkos pienas, raugas en_US
dc.title Ožkos sūrio su džiovintų citrusinių vaisių žievelėmis gamybos technologija en_US
dc.title.alternative Production technology of goat milk cheese with dried citrus peel en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra