DSpace talpykla

Kepyklėlės „K.P. Keksiukai“ gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Krasnauskaitė, Paulina
dc.date.accessioned 2019-01-30T07:33:15Z
dc.date.available 2019-01-30T07:33:15Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/468
dc.description Paulina Krasnauskaitė. Organization of Production Activities in the Bakery „K.P. Keksiukai“. Professional Bachelor Thesis / Scientific advisor lecturer Inga Motiejūnienė, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. Kaunas, 2018. After having analysed the demand for cupcakes and the number of bakeries in Elektrėnai, it was found that a great number of people enjoy cupcakes, yet there is only one bakery in Elektrėnai. Therefore it was decided to set up a cupcake bakery in Elektrėnai. The aim of the thesis is to prepare the technological part of the project for the Bakery „K.P. Keksiukai“. In order to achieve the aim, the following methods were used: information source analysis, questionnaire survey, technological calculations, economic calculations, test bakes. The theoretical - research part of the thesis discusses and summarizes the main criteria for setting up a catering establishment, the aspects of the technological process of baking cupcakes. The consumer opinion questionnaire survey revealed the demand for a cupcake bakery in Elektrėnai, as 70 percent of the respondents indicated they would visit it. The respondents enjoy cupcakes, a large part of them would prefer not just the sweet options but also the savoury ones, and the cupcakes would often be ordered for various celebrations. In the theoretical - research part, based on the survey results, the menu of 21 types of cupcakes and 5 beverages for the cupcake bakery has been compiled. Visitors will be offered savoury, hot, healthy, sweet cupcakes, and orders for celebrations will be taken. Cupcake production technologies, nutritional and energy value tables have been compiled, technological schemes drawn up. The Rules of good hygiene practice will be implemented in the bakery, which, appropriately maintained and controlled, will help ensure the safety and quality of the production. The cupcakes and beverages will be prepared to the requirements of the applicable hygiene norms, using safe and appropriately maintained devices and equipment. In the economic part the need for financial resources was calculated, the total amount of which is EUR.169581,33. In order to satisfy the changing needs of the customers and increase the profitability of the enterprise, it is recommended to constantly renew the assortment of the cupcakes, to organise tastings of new products and to conduct customer surveys regarding changes to the menu. The volume of the thesis: it consists of 49 pages, 12 tables, 11 figures, 28 references, 6 appendixes. en
dc.description.abstract Išanalizavus keksiukų paklausą ir kepyklėlių skaičių Elektrėnuose, paaiškėjo, kad daugelis žmonių mėgsta keksiukus, o kepyklėlių Elektrėnuose tik viena, todėl buvo nuspręstą steigti keksiukų kepyklėlę Elektrėnuose. Baigiamojo darbo tikslas - parengti kepyklėlės „K.P. Keksiukai“ projekto technologinę dalį. Darbui įgyvendinti numatyti šie metodai: informacijos šaltinių analizė, anketinė apklausa, technologiniai skaičiavimai, ekonominiai skaičiavimai, kontroliniai kepimai. Teorinėje – tiriamojoje darbo dalyje aptarti ir apibendrinti maitinimo įmonės steigimo pagrindiniai kriterijai, keksiukų gamybos technologinio proceso ypatumai. Atlikta vartotojų nuomonės anketinė apklausa atskleidė, kad keksiukų kepyklėlė Elektrėnuose turėtų paklausą, kadangi net 70 proc. respondentų joje apsilankytų. Respondentai mėgsta keksiukus, nemaža dalis rinktųsi ne vien saldžius, bet ir nesaldžius, be to keksiukų užsakymas įvairioms šventėms būtų paklausus. Teorinėje tiriamojoje dalyje, atsižvelgiant į apklausos rezultatus, parengtas keksiukų kepyklėlės valgiaraštis, kurio asortimentą sudaro 21 rūšies keksiukai ir 5 gėrimai. Lankytojams bus siūlomi nesaldūs karšti, sveikuoliški, saldūs keksiukai, taip pat bus priimami užsakymai šventėms. Sudarytos keksiukų technologijos, maistinės ir energinės vertės kortelės, nubraižytos technologijos schemos. Kepyklėlėje bus įdiegtos Geros higienos praktikos taisyklės, kurių laikymasis ir kontrolė padės užtikrinti gaminių saugą ir kokybę. Keksiukai ir gėrimai bus ruošiami laikantis nustatytų higienos normų reikalavimų, naudojant saugius ir tinkamai prižiūrimus įrenginius ir inventorių. Ekonominėje dalyje, paskaičiuotas kepyklėlės finansinių išteklių poreikis, kurių bendra suma yra 169581,33 Eur. Siekiant patenkinti besikeičiančius klientų poreikius bei didinti įmonės pelną, rekomenduojama nuolat atnaujinti keksiukų asortimentą, organizuoti naujų gaminių degustacijas, vykdyti klientų apklausą dėl valgiaraščio pakeitimo. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Keksiukas, kepyklėlė, miltai, gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title Kepyklėlės „K.P. Keksiukai“ gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of Production Activities in the Bakery „K.P. Keksiukai“ en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra