DSpace talpykla

Mokytojų maitinimosi ypatumai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Stankūnaitė, Otilija
dc.date.accessioned 2020-10-20T12:41:46Z
dc.date.available 2020-10-20T12:41:46Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/4056
dc.description Human‘s eating habbits has to be formed from childhood. Children's skills must be shaped not only by their parents and guardians but also by school teachers. Teachers should set a good example from which children should learn. Object: To evaluate teacher‘s nutrition habbits. Research tasks: 1. To review the scientific and subjective literature on favorable and unfavorable nutrition; 2. To reveal teacher‘s eating habits; 3. To compare teacher‘s eating habits with their body mass index Empirical research methodology and contigent: The research was conducted in March-April. In order to analyze the peculiarities of teacher‘s eating habbits, a quantitative study was conducted. There were 120 respondents who responded to the questionnaire. The following empirical research methods were used: 1. Analysis of the scientific literature on healthy and unfavorable diet and lifestyle. 2. Quantitative research - a questionnaire survey on the peculiarities of teachers' nutrition. 3. Microsoft Excel (2016) and Microsoft Word (2016) programs were used for data processing. Results and conclusion: 1. A balanced diet is one of the main factors that improve and determine human health, nutrition improves human health, helps prevent certain diseases, provides strength. Frequent consumption of unhealthy foods can cause adverse health effects and increase the risk of certain diseases. 2. The results of the study of teacher‘s nutrition peculiarities show that about half of the respondents eat three times a day, eat irregularly drink 1 – 2 liters water a day. Only less than half of teachers consume fresh vegetables on a daily basis. More than a fifth of the subjects' food is already flavored with salt. 3. Peculiarities of teachers' nutrition compared to their body mass index, we see that teachers with high BMI (25 and more) eat more irregularly, eat meat and its products, cereals and potatoes more often than respondents who have normal BMI (18.5 - 24,9). en_US
dc.description.abstract Žmogaus maitinimosi įpročius reikia formuoti nuo pat vaikystės. Vaikų įgūdžius turi formuoti ne tik tėvai, globėjai, bet ir mokyklos mokytojai. Mokytojai turėtų rodyti gerą pavyzdį iš kurio vaikai turėtų mokytis. Darbo tikslas: įvertinti mokytojų maitinimosi įpročius. Tyrimo uždaviniai: 1. Apžvelgti mokslinę ir dalykinę literatūrą apie palankią ir nepalankią mitybą; 2. Atskleisti mokytojų maitinimosi įpročius; 3. Palyginti mokytojų maitinimosi įpročius su jų kūno masės indeksu. Empirinio tyrimo metodika ir kontingentas: Tyrimas atliktas kovo – balandžio laikotarpiu. Norint išanalizuoti mokytojų maitinimosi ypatumus, atliktas kiekybinis tyrimas. Anoniminę anketą sutiko užpildyti 120 respondentų. Taikyti šie empirinio tyrimo metodai: 1. Mokslinės literatūros analizė apie sveikatai palankią bei nepalankią mitybą ir gyvenseną. 2. Kiekybinis tyrimas - anketinė apklausa apie mokytojų maitinimosi ypatumus. 3. Duomenų apdorojimui naudota Microsoft Excel (2016) bei Microsoft Word (2016) programos. Rezultatai ir išvados: 1. Subalansuota mityba yra vienas iš pagrindinių žmogaus sveikatą gerinančių ir lemiančių veiksnių, mityba gerina žmogaus savijautą ir sveikatą, padeda išvengti tam tikrų ligų. Dažnai vartojant sveikatai nepalankų maistą galima sukelti sveikatai žalingą poveikį, padidinti tam tikrų ligų atsiradimo riziką. 2. Mokytojų maitinimosi ypatumų tyrimo rezultatai rodo, kad apie pusė respondentų valgo tris kartus per dieną, maitinasi nereguliariai, per dieną išgeria 1 - 2 l. vandens. Kasdien vartoja šviežias daržoves tik mažiau nei pusė mokytojų. Daugiau nei penktadalis tiriamųjų jau pagamintą maistą gardina druska. 3. Mokytojų maitinimosi ypatumus palyginus su jų kūno masės indeksu, matome, kad per didelį KMI (25 ir daugiau) turintys mokytojai dažniau maitinasi nereguliariai, dažniau valgo mėsą ir jos produktus, grūdinės kilmės produktus ir bulves nei normalų KMI (18,5 – 24,9) turintys apklaustieji. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Mityba, subalansuota mityba, nesveika mityba en_US
dc.title Mokytojų maitinimosi ypatumai en_US
dc.title.alternative Peculiarities of Teacher‘s Nutrition en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra