DSpace talpykla

Kauno kolegijos Medicinos fakulteto studentų žinios apie mineralinį vandenį bei jo vartojimo ypatumai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ališauskaitė, Raminta
dc.date.accessioned 2020-10-20T12:30:54Z
dc.date.available 2020-10-20T12:30:54Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/4045
dc.description The topic: Kaunas college Medicine faculty knowledge on mineral water and peculiarities of it’s consumption. The relevance of the research: the human‘s body has to get a required amount of minerals from different sources every day. However healthy eating habits aren‘t always enough to get the minerals our body needs so drinking mineral water is a good way to supplement our diet with important minerals like: magnesium, calcium, potassium, sodium and other sulfates. The aim of this paper is to evaluate the students’ knowledge on the benefits minerals water has. The paper presents data from a quantitative study conducted with students from three different courses (dietetics, radiology and biomedical diagnostics) at the Kaunas College of applied sciences. The 3 main tasks for this paper are: 1. Write about the scientific literature of mineral water and it‘s benefits to our bodies. 2. Evaluate students‘ knowledge on mineral water. 3. Assess the peculiarities of consumption of mineral water between students. The method of the empirical research: quantitative study – a questionnaire provided to the students. The results of the research: after statistical analysis of the questionnaire survey it was apparent that most of the students casually drink mineral water, however more than half of the participants were not interested or didn‘t know about the composition of mineral water. While assessing participants‘ knowledge about mineral water it was found that the students lack some information: most of the students thought that carbonization changes the activeness of mineral water. Some also stated that the safety of the mineral water was based on the type of container they were sold in. The study also showed that students mostly buy water based on it‘s taste and flavor, also the results showed that students tend to drink mineral water at least once per month. Conclusions: naturally gathered mineral water is full of macro and micro minerals that are necessary to our bodies. Because the minerals in mineral water are in a form of free ions, our bodies can absorb them faster than the ones that are in foods. The macro and micro minerals ensure that our body can function properly. The results of the questionnaire show that students know about the benefits of mineral water, however they lack the knowledge about the carbonizations influence on our bodies ability to absorb minerals from mineral water. The main aspects of why students tend to buy one brand over another is based on taste and flavor of the drink. Most students drink mineral water at least once per month. en_US
dc.description.abstract Baigiamojo darbo tema: Kauno kolegijos medicinos fakulteto studentų žinios apie mineralinį vandenį bei jo vartojimo ypatumai. Temos aktualumas. Žmogaus organizmas kiekvieną dieną turi gauti reikiamą kiekį mineralinių medžiagų iš įvairių maisto produktų. Visgi mityba ne visada yra visavertė, nes pastebima, kad iš žmogaus mitybos ne visada gaunama pakankamai mineralinių medžiagų, būtinų organizmui. Mineralinis vanduo papildo mitybos racioną medžiagomis kaip magnis, kalcis, kalis, natris ir įvairūs sulfatai. Tyrimo tikslas. Įvertinti Kauno kolegijos Medicinos fakulteto dietetikos, radiologijos ir biomedicinos diagnostikos programų studentų žinias apie mineralinį vandenį bei jo vartojimo ypatumus. Uždaviniai. 1. Aptarti mokslinę ir dalykinę literatūrą apie mineraliniame vandenyje esančias medžiagas ir jų poveikį organizmui. 2. Atskleisti Kauno kolegijos Medicinos fakulteto studentų žinias apie mineralinį vandenį bei vartojimo ypatumus 3. Palyginti skirtingų programų studentų žinias apie mineralinį vandenį bei jo vartojimo ypatumus. Metodai. Darbe taikoma mokslinės bei dalykinės literatūros analizė, kiekybinis tyrimas – anketinė apklausa ir statistinė duomenų analizė. Rezultatai. Atlikus anketinės apklausos statistinę duomenų analizę paaiškėjo, kad dauguma studentų vartoja mineralinį vandenį, tačiau didesnė nei pusė dalis apklaustųjų nesidomi jo sudėtimi. Vertinant tiriamųjų žinias apie mineralinį vandenį nustatyta, kad studentams trūksta žinių: didžioji dalis manė, kad karbonizacija gali pakeisti mineralinio vandens medžiagų aktyvumą, taip pat teigė, kad Lietuvoje parduodamų vandens buteliukų saugumas priklauso nuo taros. Tyrimo rezultatai parodė, kad studentai mineralinį vandenį renkasi pagal skonines savybes ir dažniausiai vartoja kartą per mėnesį. Išvados. Natūraliai išgaunamame mineraliniame vandenyje slypi makroelemtai ir mikroelemtai, kurie yra būti gauti žmogaus organizmui iš vandens arba maisto produktų. Dėl mineraliniame vandenyje esančių medžiagų, kurios yra laisvųjų jonų pavidalu, jos pasisavinamos greičiau už maisto produktuose esančias mineralines medžiagas. Visi mikro ir makro elementai užtikrina visų organizmo sistemų normalų funkcionavimą. Remiantis atlikto tyrimo rezultatais, studentai žino apie mineraliniame vandenyje esančias medžiagas ir jų naudą organizmui, tačiau stinga žinių apie karbonizacijos medžiagų aktyvumo įtaką jų pasisavinimui organizme bei etiketėje pateikiamą informaciją. Pagrindinis aspektas, kuriuo remiasi respondentai pirkdami vandenį yra skonis, o vartojamas dažniausiai kartą per mėnesį. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Mineralinis vanduo, vartojimo ypatumai, mineralinės medžiagos. en_US
dc.title Kauno kolegijos Medicinos fakulteto studentų žinios apie mineralinį vandenį bei jo vartojimo ypatumai en_US
dc.title.alternative Kaunas College Medicine Faculty Knowledge on Mineral Water and Peculiarities of it’s Consumption en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra