DSpace talpykla

Išvežamosios degustacijos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Sadauskaitė, Grytė
dc.date.accessioned 2020-07-02T10:06:00Z
dc.date.available 2020-07-02T10:06:00Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3268
dc.description Parties with takeaway tasting are particularly popular today and the demand is constantly increasing. The events allow us to escape and enjoy life. The organisation of an event is team work. During the events, the theoretical and practical knowledge is gained. In this thesis, a menu of 4 cold and 6 hot dishes was created for takeaway tasting. A variety of raw materials (mussels, scallops, Scottish salmon, lamb tongue, haddock cod fillet, glazed arctic char, lamb loin, Japanese Wagyu beef, Iberico pork) as well as presentation of the dishes were taken into account. Ten technology cards containing information on the quantity of raw materials and the sequence of technological processes were produced along with two cost and nutritional value cards The summary for one days’ takeaway tasting costs and profit was compiled. A technological study was carried out while producing a festive Scottish salmon pâté with pears and kale, made with gelatine, agar and without stiffener. The pâté with gelatine had the best characteristics in terms of texture, flavour, tenderness, colour and smell. The performed economic-financial calculations have proved that event was profitable and the amount of profit after deducting all costs was 158,85 EUR. The event price for 1 person is 37,00 EUR. en_US
dc.description.abstract Išvežamieji degustaciniai vakarėliai šiais laikais yra ypač populiarūs, jų poreikis vis didėja. Renginiai leidžia pasidžiaugti gyvenimu. Renginio organizavimas – kolektyvinis darbas. Degustacinių renginių metu ne tik įgyjama teorinių, bet ir praktinių žinių. Šiame darbe išvežamąjai degustacijai sudarytas 4 šaltų ir 6 karštų patiekalų valgiaraštis. Buvo atsižvelgiama į žaliavų įvairovę (midijos, jūrų šukutės, škotiška lašiša, ėriuko liežuvis, juodadėmės menkės filė, glazūruoti arkties poliai, ėriuko nugarinė, Wagyu japoniška jautiena, Iberiko kiaulienos šoninė) bei pateikimo būdą. Sudaryta dešimt technologijos kortelių, kurios parodo ne tik žaliavų kiekius, bet ir technologinių procesų eiliškumą, po 2 savikainos, maistinės vertės korteles. Sudarytos vienos dienos degustacijos išlaidų ir pelno suvestinės. Taip pat atliktas technologinis tyrimas, gaminant šventinį škotiškos lašišos paštetą su kriaušėmis ir kiškio kopūstais, atliktas su želatina, agaru ir be standiklio. Išvaizdos, tekstūros, skonio, minkštumo, spalvos ir kvapo savybėmis geriausiai pasižymėjo paštetas su želatina. Atlikti ekonominiai – finansiniai skaičiavimai, kuriuose nustatyta, kad renginys buvo pelningas ir atnešto pelno suma, atskaičius visas išlaidas yra 158,85 Eur. Renginio kaina 1 žmogui yra 37,00 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject degustacija, renginys, maisto žaliavos en_US
dc.title Išvežamosios degustacijos organizavimas en_US
dc.title.alternative The organisation of takeaway tasting en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra