DSpace talpykla

Valgiaraščio sudarymas restoranui IETI

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Vaivada, Domantas
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:54:57Z
dc.date.available 2020-06-29T11:54:57Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3107
dc.description New seafood menu has been created for „IETI“ restaurant. In the theoretical part, the menu creation methodology, trends, issues are analysed. It has been proved that changing the menu, as a regular practice, has a positive effect on the opinion of customers. Moreover, the benefits of omega - 3 fatty acids were analysed, in particular the highest vitamin content in fish and shellfish. Furthermore, the negative aspects of seafood consumption such as the harmful effect of heavy metals and amines on the body. In the technological part, technological cards were made, raw materials were described, and a two-day outlay was calculated. The proposed technological scheme has been developed, the technological processing technology that can be used in its production, as well as chemical and biochemical changes in food substance have been analyzed. Company's ability to provide hygienic service and ensure employee safety has been assessed . After performing economic and financial calculations, the pilot baking and costs related to the creation of the menu were determined. en_US
dc.description.abstract Sudarytas naujas jūrų gėrybių valgiaraštis IETI restoranui. Teorinėje dalyje išnagrinėta meniu sudarymo metodika, tendencijos, trumpai apžvelgti nauji meniu tipai. Pastebėta, kad meniu keitimas, kaip pastovi praktika, turi teigiamų padarinių klientų nuomonės atžvilgiu. Taip pat aptarti jūros gėrybių privalumai: omega – 3 riebalų rūgščių nauda, išskirti didžiausi vitaminų kiekiai žuvyse ir vėžiagyviuose. Paliesta ir neigiama jūros gėrybių pusė, sunkiųjų metalų ir aminų žala organizmui. Technologinėje dalyje buvo sudaryta technologinė dokumentacija: 10 technologinių kortelių, 2 savikainos kortelės bei 2 energinės vertės kortelės, atlikti 4 kontroliniai virimai. Įvardytos produktų laikymo sąlygos, aprašytos žaliavos, apskaičiuota žaliavų dviejų dienų suvestinė. Sudaryta technologinė patiekalo schema, išanalizuoti technologiniai procesai viename iš patiekalų, taip pat cheminiai ir biocheminiai kitimai maisto medžiagose. Įvertintas įmonės higienos užtikrinimas, apžvelgti SVT, darbuotojų saugos veiksniai. Atliekant ekonominus – finansinius skaičiavimus, apskaičiuotos valgiaraščio sudarymo išlaidos ir išlaidos kontroliniams kepimams. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kryžminė tarša, jūros gėrybės, rizikos veiksniai, nauda sveikatai en_US
dc.title Valgiaraščio sudarymas restoranui IETI en_US
dc.title.alternative Menu creation for IETI Restaurant en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra