DSpace talpykla

Maitinimo įmonės asortimento plėtra prancūziškais desertais

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Mikailaitė, Erika
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:33:19Z
dc.date.available 2020-06-29T11:33:19Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3098
dc.description The theoretical part describes the course of production of French desserts, decorating methods. Based on theory and practical data, 10 technological cards, have been created, including a menu for the range development in the catering company. The development of the range of catering company will increase the number of customers, visitors, popularity of the company, variety of choice. Intended daily production capacity is 100 servings, 10 different types of desserts (10 pieces each). Cost cards have been prepared along with nutritional value of dishes.Caramel latte mousse dessert 140 g. cost 1,03 Eur. nutritional value 538,81 kcal. Mousse cake with nuts and dried apricots ,,Noisette“ 100 g. cost 1,05, nutritional value 337,79 kcal. The raw material calculations have been presented for a single day and three days in advance. Flow chart diagram for the production of caramel latte mousse dessert has been developed. In the course of the production, it is important to comply with hygiene and safety requirements such as washing hands, maintaining cleanliness on all surfaces and floor coverings, and avoiding cross-contamination. A sensual analysis has been carried out, two samples were presented to consumers to taste, caramel latte mousse dessert with sugar was ranked the highest. An acceptability score for consumers 5, with sweetener stevia 4.5. The financial-economic calculations showed that the cost of a menu development were EUR 141,39. The graphic plots the plan of the catering company, marked movement flows: raw materials, personnel, semi-finished products and products. The specified areas of premises, installations, production area occupy 46,55 m2. Selected equipment for the production of the intended desserts: convection oven, electric stove, freezer, refrigerator, mixers, scales, microwave oven. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aprašyta prancūziškų desertų gamybos eiga, dekoravimo būdai, remiantis teorija ir praktiniais duomenimis sukurtos 10 technologinių kortelių, iš jų sudarytas valgiaraštis maitinimo įmonės asortimento plėtrai. Maitinimo įmonėje asortimento plėtra padidins klientų, lankytojų skaičius, įmonės populiarumą, pasirinkimo įvairovę. Per dieną maitinimo įmonė planuoja 100 porcijų, 10 skirtingų rūšių desertų po 10 vienetų. Sudarytos savikainos kortelės, apskaičiuotas patiekalų maistingumas. Karamelinio latte putėsio deserto 140 g. savikaina 1,03 Eur., maistinė vertė 538,81 kcal. Putėsių torto su riešutais ir džiovintais abrikosais ,,Noisette“ 100 g. savikaina 1,05 Eur., maistinė vertė 337,79 kcal. Žaliavų apskaičiavimai pateikti vienos dienos ir trijų dienų į priekį. Sudaryta karamelinio latte putėsio deserto gamybos schema. Gamybos metu ir ne tik svarbu laikytis higienos ir saugos reikalavimų: plauti rankas, švaros palaikymas ant visų paviršių ir grindų dangos, vengti kryžminės taršos. Atliktas juslinės analizės tyrimas, vartotojams paskirta 2 mėginiai, labiausiai įvertintas liko karamelinis latte putėsio desertas su cukrumi, priimtinumo balas vartotojams 5, su saldikliu stevia 4,5. Padarius finansinius-ekonominius apskaičiavimus nustatyta, kad valgiaraščio sudarymo išlaidos 141,39 Eur. Grafinėje dalyje nubraižytas maitinimo įmonės planas, pažymėti judėjimo srautai: žaliavų, personalo, pusgaminių ir gaminių. Nurodyta patalpų plotai, įrenginiai, gamybinė zona užima 46,55 m2. Parinkta įranga numatytiems desertams gaminti: konvekcinė krosnis, elektrinė viryklė, šaldiklis, šaldytuvas, maišyklės, svarstyklės, mikrobangų krosnelė. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject prancūziškas desertas, desertas, šaldyti gaminiai, asortimentas, valgiaraštis en_US
dc.title Maitinimo įmonės asortimento plėtra prancūziškais desertais en_US
dc.title.alternative Assortment development in the catering company by introducing French desserts en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra