DSpace talpykla

Naujos maitinimo įmonės, grilio restorano „Wild West” projektavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Veliulis, Vitoldas
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:31:18Z
dc.date.available 2020-06-29T11:31:18Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3097
dc.description The theoretical part analyses the management of the designed catering company. In addition, the analysis of restaurant location was carried out. The type of restaurant (BBQ/grill) was described. Barbecuing is known as a popular cooking technique, which main purpose is to turn any kind of meat into a delicious dish without using salt. In the technological part, the restaurant menu was prepared based on BBQ traditions and using a minimal amount of salt. Technological documentation of menu dishes was prepared. In the designed company HACCP system and the rules of good hygiene practices were applied. The plan of the restaurant premises was designed based on the possible risks of cross-contamination and production equipment required to carry out activities in the restaurant was chosen. The research of table salt influence on BBQ ribs and sensory analysis were conducted. In the course of the research it was identified that usage of table salt for meat marinating results in decreased juiciness of meat and affects taste of the product. In the paper some economic calculations were done regarding raw material, products prime costs, salaries, expenditure on emergent material, costs of electricity, water and heating, equipment wear and tear. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aprašytas projektuojamos įmonės valdymas, atlikta restorano vietos parinkimo analizė. Išanalizuotas pasirinktas restorano tipas BBQ/Grill. Tai yra JAV labai populiari maisto gaminimo technika, kurios pagrindinė užduotis – bet kokį mėsos gabalą, nenaudojant druskos, paversti skaniausiu patiekalu. Technologinėje darbo dalyje sudarytas restorano valgiaraštis remiantis BBQ tradicijomis ir naudojant minimalų kiekį druskos. Parengta patiekalų technologinė dokumentacija. Projektuojamoje įmonėje įdiegta RVASVT sistema ir geros higienos praktikos taisyklės. Suprojektuotas restorano patalpų planas, atsižvelgiant į kryžminės taršos rizikas, ir parinkta gamybinė įranga, reikalinga vykdyti numatytai restorano veiklai. Atliktas valgomosios druskos daromas poveikis BBQ kiaulienos šonkaulių skoninėms savybėms tyrimas (juslinė analizė). Tyrimo metu paaiškėjo, kad naudojant druską mėsos marinavimui sumažėja mėsos sultingumas, produktas tampa mažiau skanus. Darbe atliktuose ekonominiuose skaičiavimuose buvo apskaičiuota: žaliavų, produktų savikaina, darbo užmokestis, kurį reikės sumokėti įmonės darbuotojams, išlaidos pagalbinėms medžiagoms, elektros energijos ir vandens sąnaudos, šildymo išlaidos ir naudojamos įmonėje įrangos nusidėvėjimas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject restoranas, kepsninė, barbekiu, maistas, sauga en_US
dc.title Naujos maitinimo įmonės, grilio restorano „Wild West” projektavimas en_US
dc.title.alternative Designing a new catering company grill restaurant „Wild West” en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra