DSpace talpykla

Kavinės "Pas Stanley“ valgiaraščio papildymas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Butnoriūtė, Aura
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:23:20Z
dc.date.available 2020-06-29T11:23:20Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3096
dc.description The theoretical part of the paper deals with the analysis of the scientific sources on vegetarian nutrition and presents major food products that are beneficial when keeping to the vegetarian diet. A vegetarian menu has been created as a result of the satisfaction of customer's needs of the Cafe Pas Stanley for a wider range of vegetarian dishes. The work is outsoursed so technological documentation consists of 10 vegetarian dish menu technological cards with a dish photo, two nutritional value cards and two prime- cost cards, 65 portions, ompendium of raw materials, a technological flowchart with Critical Control Point. The technological study object was catfish baked on the Himalayan salt block . The results obtained showed that catfish baked on the Himalayan salt block was rated higher by the respondents due to a batter taste. The graphic part shows premises of the Pas Stanley café, technological equipment and products, employees, traffic flows of finished products and dirty dishes. The economic part calculates the cost for the menu and products used, totaling in 349,9 EUR. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje išnagrinėti moksliniai literatūros šaltiniai apie vegetarizmą, pristatyti pagrindiniai maisto produktai, kurie yra naudingi laikantis vegetariškos mitybos, taip pat aprašyta Himalajų druskos lentelė, ši bus pritaikyta patiekalų gamybai. Darbas yra užsakomasis, todėl technologinėje dalyje sudarytas 10 vegetariškų patiekalų valgiaraštis bei visos technologijos kortelės su patiekalų nuotraukomis, apskaičiuotos savikainos, maistinės - energinės vertės kortelės, žaliavų kiekio suvestinė dviems dienoms, 65 porcijoms. Sudaryta šamo su bolivinėmis balandomis technologijos proceso schema su SVT bei aprašais. Atliktas technologinis tyrimas, kurio tikslas buvo įvertinti kepto mažaakio stiklinio šamo ant Himalajų druskos lentelės ir kepimo plokštumos juslines savybes. Gauti rezultatai parodė, kad šamas keptas ant Himalajų druskos lentelės buvo įvertintas geriau ir labiau patiko vertintojams, todėl jie rinktųsi šiuo būdu keptus patiekalus, kurie būtų sodresnio ir išskirtinio skonio. Grafinėje dalyje nubraižytos kavinės „Pas Stanley“ patalpos, technologiniai įrenginiai ir nurodyti žaliavų, darbuotojų, gatavos produkcijos ir nešvarių indų srautai. Ekonominėje dalyje apskaičiuotos išlaidos, valgiaraščio sudarymui, žaliavoms įsigyti ir kontroliniams patiekalams siekia 349,9 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject vegetarizmas, Himalajų druskos lentelė, valgiaraštis, technologinis tyrimas en_US
dc.title Kavinės "Pas Stanley“ valgiaraščio papildymas en_US
dc.title.alternative Development of the menu in the Cafe Pas Stanley en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra