DSpace talpykla

Kavinės „Stop&Go“ burgerių technologinės programos sudarymas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Rekutė, Indrė
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:21:39Z
dc.date.available 2020-06-29T11:21:39Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3095
dc.description After reviewing information sources, it was identified which burgers are most popular in the world and why people are more and more interested in plant-based or vegetarian burgers. The analysis of sources helped better to determine which vegetarian products contain a similar amount of proteins as meat. In addition, what kind of illness and incurable diseases gluten can cause and which products are gluten-free. The technological part includes a menu with vegetarian burgers, it is planned to prepare 102 servings per day. 10 technological cards with vegetarian burgers which will include home-made burger buns, vegetables, scones from a variety of products of cereal origin as chickpeas or lentils were created. Next to a burger hummus, sweet potatoes or tortilla chips will be served, also technological scheme was created with CCP. Two prime cost cards and two nutritional value cards were created. After the technological research, burger scones with quinoa and black beans were produced and it was identified that scones with 70 percent quinoa and 30 percent black beans were the best. After drawing café premises, the traffic flows of raw materials, finished products and dirty dishes were marked, the areas of the premises were calculated. After the financial technological research, total expenditure was calculated 340,63 EUR regarding the preparation of the menu, preparations of control dishes. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje apžvelgti informacijos šaltiniai apie burgerius ir jų populiarumą pasaulyje, vegetarizmą, vegetariškus produktus turinčius baltymų tiek, kiek ir mėsa, beglitiminę dietą, domėtasi, apie produktus bei negalavimus ir rimtas, nepagydomas ligas, kurias sukelia glitimas. Technologinėje dalyje sudarytas valgiaraštis su vegetariškais burgeriais, per parą numatoma paruošti 102 porcijas. Sudaryta 10 technologijos kortelių, į burgerių sudėtį įtraukiant paplotėlius iš įvairiausių grūdinės kilmės produktų, tokių kaip avinžirniai ar lęšiai, prie burgerio bus patiekiamas humusas, saldžios bulvės arba tortilijų traškučiai, taip pat sudaryta technologijos schema su SVT bei jos aprašu. Apskaičiuota dviejų patiekalų savikaina, maistinė – energinė vertė. Atliktas tyrimas, kurio metu buvo gaminamas burgerio paplotėlis su bolivinėmis balandomis ir juodosiomis pupelėmis, parenkant žaliavų proporcijas ir vertinant gaminio juslines savybes. Buvo išsiaiškinta, jog skaniausias paplotėlis, kuriame daugiau bolivinių balandų – 70 proc. ir mažiau juodųjų pupelių – 30 proc., pastarasis įtrauktas į valgiaraštį. Nubraižytas kavinės patalpų planas, sužymėti žaliavų, gatavos produkcijos ir nešvarių indų srautai, apskaičiuoti patalpų plotai. Finansinio – ekonominio projekto įvertinimo dalyje atlikus skaičiavimus, išaiškėjo valgiaraščio sudarymo, kontrolinių patiekalų gaminimo išlaidos, tai - 340,63 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject vegetarizmas, burgeriai, glitimas, baltymai, valgiaraštis en_US
dc.title Kavinės „Stop&Go“ burgerių technologinės programos sudarymas en_US
dc.title.alternative „Stop&Go cafe burgers technological program creation en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra