DSpace talpykla

Naujai kuriamo kokteilių baro gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Jankauskas, Modestas
dc.date.accessioned 2020-06-29T11:19:13Z
dc.date.available 2020-06-29T11:19:13Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3094
dc.description A theoretical part of the paper analyses organization of production of catering enterprises the history of first ever cocktail, described mixology, culture of cocktails in Lithuania and the most important trends. The technological part presents a developed menu, which inculdes 4 alcoholic cocktail, 3 non- alcoholic cocktails and 3 appetizer, selected required raw materials and their storage conditions, technological documentation including technological, card nutritional value and prime- cost calculations. A technological flowchart of one course was drawn up having assesed the risk factors. This part of the paper presents measures for food safety and quality as well as the hygiene and safety of employees in the catering company. A plan of the production premises of the cocktail bar was drawn up after having assessed the cross-contamination. Appropriate technological equipment was selected and described. A sensory research was performed in which cod fillets were baked in different ways: in the pan, on the grill, and a barbecue on a cedar board. The direct and indirect costs and profit of a cocktail bar were calculated in the financial and economic part. The total profit of the cocktail bar per year is 35486,32 EUR. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje analizuojama maitinimo įmonių gamybos organizavimas, kokteilių atsiradimo istorija, aprašyta kas yra miksologija, kokia yra kokteilių kultūra Lietuvoje ir kokios yra svarbiausios barų ir kokteilių tendencijos. Technologinėje dalyje parengtas valgiaraštis kurį sudaro 4 alkoholiniai kokteiliai, 3 nealkoholiniai kokteiliai ir 3 užkandžiai, parinktos reikalingos žaliavos gamybai bei aprašytos jų laikymo sąlygos, parengta technologinė dokumentacija, kurią sudaro patiekalų technologinės, maistinės vertės ir savikainos kortelės. Sudaryta vieno patiekalo technologinė schema įvertinus rizikos veiksnius. Pateikta, kaip bus užtikrinama maisto sauga ir kokybė, bei darbuotojų higiena ir sauga maitinimo įmonėje. Sudarytas kokteilių baro gamybinių patalpų planas įvertinus kryžminę taršą. Parinkta ir aprašyta tinkama technologinė įranga. Atliktas juslinis tyrimas kurio metu buvo kepama menkės filė skirtingais būdais: keptuvėje, kepsninėje, kepsninėje ant kedro lentelės. Tyrimo rezultatai parodė, jog kepsninėje ant kedro lentelės kepta menkės filė vartotojams patiko labiausiai. Finansinėje ir ekonominėje dalyje apskaičiuojamos tiesioginės ir netiesioginės kokteilių baro išlaidos ir pelnas. Kokteilių baro pelnas per metus yra 35486,32 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Baras, kokteiliai, miksologija, maisto sauga en_US
dc.title Naujai kuriamo kokteilių baro gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of the activites of the newly created cocktail bar en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra